Njoke prelivene pasuljem
bakina kujna

April 9, 2023 13:45

By

Nespojiv spoj a ukus osvaja na prvi zalogaj: Njoke prelivene pasuljem (recept)

Njoke prelivene pasuljem – savršen obrok bez mesa u kojem ćete uživati

Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.

za 4 osobe
posno jelo
priprema: 40 min.

Sastojci:
* 1 veća glavica crnog luka
* 3 srednje roge paprike
* 3 čena belog luka
* 250 g pelata paradajza
* 2 kašike paste od paradajza
* 500 g krupnog belog pasulja iz konzerve
* 1 kašičica dimljene mlevene paprike
* 1 kašičica tucane ljute paprike
* 500 g gotovih njoka

* mleveni biber
* 2 kašike seckanog peršuna
* ulje
* so

Pročitajte: Jedno od onih jela koji okuplja za stolom celu porodicu – Punjene piroške (recept)

Njoke prelivene pasuljem

Foto: Ženja Aćimović

Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, beli luk ispasirati. Crvenu papriku
očistiti od peteljke i semena i iseći na kockice.
2. U šerpi na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati crvenu papriku i
pržiti je dok blago ne omekša.
3. Dodati pastu od paradajza i pasirani beli luk, te sve zajedno pržiti
nekoliko minuta neprekidno mešajući. Sipati malo vode i kuvati dok ne
porključa.
4. Pasulj izvaditi iz konzerve i ocediti od suvišne tečnosti. Ubaciti ga u sos,
dodati dimljenu i tucanu papriku, začiniti biberom i posoliti po ukusu.
Kuvati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju.
5. Za pripremu njoka obariti dosta vode u šerpi da proključa (na svakih
100 g njoka sipati litrnu vode). Ubaciti njoke i kuvati ih nakon što isplivaju
na površinu 1-2 minuta. Vaditi ih rešetkastom kašikom da bi se ocedile od
suvišne tečnosti. Poprskati ih s malo ulja da se ne bi slepile i promešati.
6. U čili sos dodati malo vode u kojoj su se kuvale njoke da bi se dobila
željena gustina i kratko prokuvati.
7. Njoke rasporediti u tanjire i preliti ih umakom s pasuljem. Posuti
seckanim svežim peršunom.

Ove i mnoge druge proverene recepte naći ćete na sajtu
www.bakinakujna.rs

AUTOR: SVET

IZVOR: Bakina kujna

FOTO: Ženja Aćimović