Svet

January 24, 2022 21:00

By

Ovo se do sada krilo: Divna Karleuša pomogla Ceci i zbog toga umalo izgubila posao!

Životna priča radijske voditeljke Divne Karleuše koja je na večni počinak otišla 2019. godine, inspirisala je karijerno mnoge novinare da prate znakove pored puta i da se oslanjaju na svoju intuiciju. Majka pop dive Jelene Karleuše je kroz svoj život nailazila na velike izazove ali ih je rešavala lakoćom, dostojanstvom i hrabrošću u vremenu kada to i nije bilo toliko izvodljivo.

ATA/IMAGES

Pročitajte: Divna Karleuša predosetila krah ćerkinog braka!

Naime, prateći znakove pored puta, novinarka i nekada jedan od najslušanijih glasova “Radio Beograda”, Divna Karleuša, pronalazila je rešenje za svaki životni problem. Iz svake nove bitke izlazila je ako ne s osećajem pobede, onda bar uz spokoj i mir. Nije se ljutila na sudbinu što joj je bol servirala možda i češće nego radost, i u teškim situacijama nije u drugima tražila krivca. Učeći isključivo na svojim greškama. Rođena u Sloveniji, živela u Zagrebu i Puli, s obzirom da joj je otac bio vojni pilot koji je često dobijao prekomande, selila se konstantno, ali se kako je i ona sama govorila, uvek  vraćala u Zemun.

Divna Karleuša pomogla Ceci!

Kako je prvo je radila kao voditeljka, a potom kao urednica sve do 2005. godine sasvim slučajno je napravila prekretnicu u karijeri Svetlane Cece Ražnatović.

Ceca Ražnatović

ATA/IMAGES

Naime, kada se Ceca nakon kraće pauze vratila na scenu s albumom “Kukavica”, koji niko nije hteo da emituje, Divna Karleuša je jedina za to imala hrabrosti i zbog toga je jedno vreme bila i suspendovana.

Sećam se da smo koleginica i ja slučajno u fonoteci pronašle Cakanin album koji je tu stajao dve godine. Počele smo da vrtimo pesmu  Osećam koja je ubrzo postala hit. Ceca Ražnatović mi je oduvek bila slatka i moderna. Kada se nakon kraće pauze vratila na scenu s albumom Kukavica, niko nije hteo da ga pušta. Ja sam to uradila, zbog čega sam jedno vreme bila i suspendovana. Nije mi žao jer sam znala sam da je sjajan pevač i da će imati hitove. Kasnije je isti slučaj bio i sa Lepom Brenom. Zbog samovolje jednog čoveka, njene pesme bile su zabranjene. Namerno sam ih puštala i pretrpela još jedan raport. Ne smatram da bilo ko od pevača treba da mi bude zahvalan jer sam ja samo radila svoj posao. Ima onih koji su nekada trčali za mnom jer sam im bila potrebna, a danas me jedva pozdrave – svojevremeno je iskreno i dostojanstveno ispričala Divna Karleuša.

PRINTSCREEN/INSTAGRAM

Pročitajte: SOFIJA ŠAŠIĆ OTVORENO O ODNOSU SA DUŠKOM TOŠIĆEM!

AUTOR: SVET

FOTO: ATA/IMAGES/PRINTSCREEN/INSTAGRAM