Recept Milana Kalinića svet portal svet
Svet

January 30, 2024 11:57

By

Posle Milanovog recepta, pasulj ćete samo ovako pripremati: Ukusan je kao vojnički (recept)

Recept Milana Kalinića za pasulj je kao u vojsci

Glumac Milan Kalinić bio je jedan od učesnika humanitarne emisije “Na večeri kod” gde je za svoje goste pripremao tradicionalna srpska jela. Pečenica, čvarci, domaći hleb i kao kruna svega pasulj. Recept Milana Kalinića za jelo koje svi vole oduševio je i njegove goste.

Recept Milana Kalinića svet portal svet

– Ja sam oduvek voleo pasulj, a ko je bio u vojsci zna o čemu pričam. U vojsci sam uvek bio gladan, a kad dođe pasulj, kao prvo dobiješ ga puno, na pasulju se ne štedi. Pa, onaj hleb kad umačeš u pasulj, milina… – prisećao se Milan, kroz osmeh, vojničkih dana.

Pročitajte Zlata Petrović otkrila kako se priprema najukusniji pasulj – Tajna je u jednom sastojku

– U pasulju se uživa uvek da li u vojsci da li u ova mirnodobska vremena – rekao je glumac, a kada je njegov specijalitet bio gotov zaključio je:

– Kao u vojsci 91. godine.

Recept Milana Kalinića za pasulj

 

Sastojci:

šareni pasulj

suva rebra

crni luk

šargarepa

beli luk

crvena paprika, mešavina začina

Recept Milana Kalinića svet portal svet

Priprema:

Dobro oprati rebra i pasulj, prokuvati u 2, 3 vode, procediti, a potom kuvati. Kada je pasulj na pola kuvanja dodati mu seckan crni luk, beli luk i šargarepu. Sve to posle dva sata kuvanja posoliti, začiniti mešavinom začina i zapržiti.

Zaprška:

U vrelo ulje dodati kašiku brašna i pola kašike crvene, slatke, mlevene paprike. Propržiti nekoliko sekundi, a zatim u to dodati malu šoljicu hladne vode. Kada proključa sipati zapršku u pasulj koji ključa, a opotom ga kuvati još nekoliko minuta.

AUTOR: SVET

IZVOR: NA VEČERI KOD

FOTO: ATA IMAGES, YOUTUBE PRINTSCREEN/NA VEČERI KOD