Serija Bolji život svet portal svet
Svet

March 7, 2024 20:55

By

Glavne likove u Boljem životu trebalo je da glume ovi poznati glumci, među njima je i jedna pevačica

Serija Bolji život trebalo je da izgleda potpuno drugačije

Serija Bolji život obeležila je brojne generacije. Njeno prikazivanje počelo je krajem osamdesetih, a završeno pred sam početak rata u Jugoslaviji. Posle toga usledile su brojne reprize koje svi sa radošću gledaju.

I dok smo brojne glumce zavoleli gledajući ih upravo u ovoj seriji, malo je poznato da su glavne uloge trebale pripasti potpuno drugim glumcima, što je ranije Siniša Pavić, autor serije, i potvrdio.

Serija Bolji život svet portal svet

– Koliko se sećam, prvi pik za glavnu žensku ulogu bila je žena Gordana Mihića, Vera Čukić. Zaboravio sam zašto je ona odustala, a onda je neko predložio Cecu Bojković i svi smo to prihvatili s oduševljenjem. S druge strane, oko uloge Dragiše Popadića Gige nije bilo dileme, odmah smo znali da će njega igrati Marko Nikolić – kazao je Pavić ranije za domaće medije.

Pročitajte Prijovićki i Filipu stižu čestitke – Ona blista, ima li veće sreće nego biti mama

On je dodao i da je najstarijeg sina Boris Komenenić odigrao umesto Žarka Lauševića.

– Želeo sam da on igra Aleksandra Popadića, međutim, termini snimanja serije poklapali su se s njegovim obavezama, a nije mogao da postigne da radi na više projekata. Lauš je tada imao 27 godina i bio je idealan za ulogu advokata i najstarijeg deteta u porodici. Kada je odbio ulogu, morali smo u kratkom roku da mu pronađemo zamenu. Komnenić je izabran kao najbolje rešenje. Kasnije se ispostavilo da je baš ta uloga obeležila njegovu karijeru – dodao je Pavić.

Serija Bolji život svet portal svet

Youtube printscreen

I drugo dete Popadića, ćerku Violetu, nije trebalo da igra Lidija Vukićević, već hrvatska glumica Ena Begović.

– Ta uloga mi je obeležila karijeru. Fino sam i zarađivala, pa sam od honorara iz serije napravila kuću na Dunavu. Čula sam da je ta uloga pisana za Enu Begović, ali teško mi je da poverujem da je jedna hrvatska glumica mogla da odigra devojku iz prave srpske porodice –  iskrena je bila Lidija.

Serija Bolji život svet portal svet

Ata images

Još jedna od glumica koju je trebalo da gledamo u kultnoj seriji je Dara Džokić. Naime, njoj je ponuđena uloga Branke Pavlović, supruge njihovg najstarijeg sina. Kako je Dara imala mnogo obaveza oko pozorišta, uloga je pripala Ljiljani Blagojević.

– Niko ne zna da sam odbila ulogu Branke Pavlović u ‘Boljem životu‘. Kada je počela da se snima ta serija, ja sam imala dosta obaveza u pozorištu. Uopšte nisam bila svesna koliko će ‘Bolji život’ postati gledan, ali se, ipak, ne kajem što sam propustila ulogu u toj seriji – pričala je Dara.

Serija Bolji život svet portal svet

Ata images

Ono što je mnoge iznenadilo jeste da smo pored poznatih glumaca u „Boljem životu“ trebali da gledamo i jednu estradnu umetnicu – Lepu Brenu. Naime, Breni je bila ponuđena uloga pevačice Nine Andrejević. Ipak, ona je prethodno snimila „Hajde da se volimo“, „Tesnu kožu“ i „Nema problema“, te je ova uloga pripala Snežani Savić.

AUTOR: SVET

IZVOR: NOVA.RS

FOTO: ATA IMAGES, YOUTUBE PRINTSCREEN