Svet

12 Marta, 2021 20:00

SVET intervju! Snežana Đurišić: „Neću se UDATI za Vanju!”

Snežana Đurišić u “Zvezdama Granda” brani i čuva narodnu muziku, ali medijske stupce više pune detalji njenog ljubavnog života sa uglednim ginekologom i akušerom dr Vanjom Miloševićem što njoj nikako ne prija.

Ne mislim da je narodna muzika ugrožena, prosto velika je mogućnost izbora u svemu, pa i u muzici, a ono što je popularno najbolje pokazuje stanje u kom smo kao društvo. “Zvezde Granda” jesu najgledanije takmičenje na Balkanu i najbolja platforma preko koje će se vrlo čuti i videti ono što mladi pevači žele da pokažu, a kada mladost počne da srlja mentori priskaču u pomoć svojim iskustvom i znanjem. Ja kao muzički urednik i član produkcijskog žirija uvek dajem svoj maksimum, narodna muzika jeste moja preferenca i zanat koji sam ispekla, ali ne znači da je za svakoga i da se svaki kandidat tu najbolje snalazi .

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Snezana.Djurisic (@snezana.djurisic_)

Kako vam se čini trenuto aktuelna muzika?

Ono što je popularno nam najbolje pokazuje u kom smo stanju, samo je pitanje koliko smo spremni da istinu sagledamo objektivno, bez osuđivanja i otpora. Meni se čini da je stanje na estradi mnogo bolje nego pre desetak godina.

Ali sada svako sebe naziva pevačem?

-Ljudi su slobodni da se nazivaju kako god žele, dok nikoga, uključujući i sebe ne dovode u opasnost ili neprijatnost.

I vi u žiriju se često sukobite, jel vas to nekad pogađa?

-Mi imamo različite perspektive, to mediji nazivaju sukobima, ali ja ne bih tako to ni nazvala, a ni doživela. “Zvezde Granda” su najpopularnije pevačko takmičenje na Balkanu i normalno je da uloga žirija i mentora doživi odgovorno, strastveno i srčano, sa istim žarom i energijom koju imaju kandidati. A kad se jake energije sretnu, normalno je da poleti varnica, ali se i rodi ideja.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Snezana.Djurisic (@snezana.djurisic_)

Đorđe David kaže da ste Miliju kada vas je nazvao slepcima, rekli da to ne sme da mu se ponovi. Jeste li mu opostili uvredu?

-Upravo je ta otvorena, iskrena, nemontirana komunikacija i saradnja recept za uspeh Zvezda Granda. Tu nema mesta za kruta i zatvorena razmišljanja. Svi imamo zajednički cilj, a to je da pronađemo sledeću Zvezdu Granda, što će nekad biti teže, nekad lakše.

Đorđe David je Bekuti i vama jednom rekao da vam je odavno došlo vreme da umrete. Kako ste se izmirili?

-Sad ste me podsetili na nešto što sam zaboravila. Imam utisak da je to više pogodilo medije, nego nas dve.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели JELENA KARLEUŠA (@karleusastar)

Onda vam ne smetaju ni Karleušine opaske – džibersko, seljačko…

-Jelena je hodajuća energija, električna prisutnost koju ne možete da ne doživite sve i da hoćete. Njeni stavovi su čvrsti, izazivaju, teraju na razmišljanje i čuvaju nas od letargije i proseka.

Zašto u pauzama ona sedi sa svojom ekipom, a Vi sa svojom za drugim stolom?

-Ne postoje nikakve ekipe, smestimo se gde ko stigne i kako je kome zgodno. Višesatna snimanja uopšte nisu jednostavna i lagana, svima su potrebne pauze.

Mili često ulazi u sukob sa Bosancem oko muzike, ko je kompetentniji?

-Ne vidim razlog da komentarišem bilo koga na taj način. Mili ima svoje ime i prezime, uspešnu karijeru koju je izgradio svojim radom, i on je, kao i Dragan, moj kolega i u Zvezdama Granda i na estradi.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Snezana.Djurisic (@snezana.djurisic_)

Kad smo kod partnera, o vašoj vezi sa Vanjom se se mnogo piše i priča u medijima, zašto?

-Ako mediji biraju na šta će da obrate posebno pažnju, zar nije to pitanje za vas?

Ali, kako biste vi opisali svoj odnos sa njim?

To je moja privatnost. Jasno mi je da smo oboje javne ličnosti, ali granice postoje i ja ih neću preći.

Da li planirate da se venčate, ili ste od onih koji smatraju da taj papir nije toliko bitan?

-Mi smo odrasli, ostvareni i ljudi, skladno funkcionišemo, i smatram da je to bitnije od papira.

Neke koleginice su i te kako ljubomorne na vašu vezu, pa su medijima doturale i neke laži o vama dvoma, kako to komentarišete?

-Prosto ne komentarišem.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Zorica Brunclik (@zoricabrunclik_official)

Kakvi ste sa Zoricom Brunclik? Sve je šokirao kad joj dok pevate zajedno, uzimate mirkofon i kažete da je to vaš, a ne njen koncert.

-Ne znam šta je tu šokantno, svako ko je pratio zna da smo i pevale i šalile se i sve je rečeno duhovito, bez zluradih sugestija. Ja sam dobar domaćin i zahvalna sam gostima koji su mi ulepšali koncert.

Da li nekad pomisli te da biste sve što imate menjali za nešto drugo?

-Zaista ne postoji i to je po meni način razmišljanja koji opterećuje i ne dopušta napredak i razvoj bića. Život je život i samim tim je prelep, ako naučimo da budemo zahvalni.

AUTOR: SVET

FOTO: RAJKO RISTIĆ