Bolest Ivone Pantelić svet portal svet
Svet

March 28, 2024 16:15

By

Voditeljka Dnevnika saznala da boluje od opake bolesti: Posle svega Ivona za sve krivi sebe

Bolest Ivone Pantelić mogla je biti otkrivena i ranije

Voditeljka Dnevnika RTS-a Ivona Pantelić, imala je tumor na dojci, a bolest je pobedila zahvaljujući vedrom duhu i podršci najbližih. Bolest Ivone Pantelić otkrivena je kad je još mogla da izleči, iako ona smatra da je mogla biti otkrivena i ranije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivona Pantelic (@ivonapantelic)

– Nisam htela da gubim vreme. Veoma brzo mi je zakazana operacija. Iako sam se trudila da ne razmišljam mnogo o tome, kad bih se osamila, zatvorila u sebe, preispitivala sam se kako i zašto sam se razbolela. Brzo sam uvidela da je to lavirint iz kog nema izlaza. Operacija je prošla kako treba, kao i postoperativni proces.

Pročitajte Oglasio se Toni Bijelić posle priča da odavno ima novu, znatno mlađu devojku

– Rekla sam sebi da ću razmišljati samo pozitivno. I tako je bilo. Slušala sam savete doktora Džodića. Rekao je da je izvadio tumor, da sam sada zdrava žena koja treba da prođe terapiju, i ja sam to tako i shvatila. Hemioterapije sam dobro podnela. Osećala sam samo zamor od sporednih efekata – ispričala je Ivona za magazin Gloria.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivona Pantelic (@ivonapantelic)

Voditeljka je na svom primeru želela da pruži hrabrost drugim ženama koje prolaze kroz istu bolest.

Kada sam se ja spremala za lečenje, moja drugarica koja je takođe prošla kroz sve ovo, dovodila je svoje prijateljice koje su prošle kroz ovu bolest i pričale mi kako je bilo. Tako sam i ja imala volju, snagu i potrebu da iskustvo kroz šta sam prošla ispričam ženama i da im poručim da ne treba toliko da se plaše već da je to jedan proces u kome moraju da budu istrajne. Kao što je zdravlje za svakog čoveka tako je i bolest. To mora da se prihvati i kroz to mora da se prođe – istakla je Ivana.

Bolest Ivone Pantelić izlečena je

Bolest Ivone Pantelić je sada prošlost, a u tim najtežim danima joj je, kako kaže, ćerka Maša bila veliki oslonac.

Ćerka Maša je meni bila veliki oslonac, ali ja ipak nisam želela da je previše opterećujem mojom pričom. Čovek prvo sa sobom mora da reši sva ta pitanja, da bi išao dalje, jer nikakva druga osoba ne može nešto specijalno da pomogne. Može rečima, toplinom i zagrljajem ali osoba mora sama sa sobom da bude dobro, da se pomiri sa nekim stvarima, da reši i odluči.

Bolest Ivone Pantelić svet portal svet

ATA images

– Ako je osoba dobro sa sobom, biće i sa okolinom. Inače, u najgorim trenucima sam. Iščitavala literaturu i shvatila da sam kriva što se nisam kontrolisala na vreme, jer sam bolest mogla i ranije da otkrijem – izjavila je Ivona ranije za Gloriju.

AUTOR: SVET

IZVOR: GLORIA

FOTO: ATA IMAGES, INSTAGRAM