Majka Jovane Joksimovićsvet portal svet
Svet

February 9, 2024 20:52

By

Život Jovane Joksimović preokrenuo se preko noći, njena majka je glavni krivac za sve

Majka Jovane Joksimović jednom odlukom promenila joj život

Voditeljka Jovana Joksimović jedno je od omiljenih TV lica, međutim, skoro niko ne zna da se Jovana u televizijskim vodama obrela zahvaljujući svojoj majci. Roditelji lepe voditeljke veoma su uspešni, a radni vek oboje su proveli na Mašinskom fakultetu, otac Jovan kao profesor, a majka Jovane Joksimović na poziciji saradnice za naučno-istraživački rad i oduvek im je bilo veoma važno kako se njihova ćerka snalazi tokom školovanja.

Majka Jovane Joksimović svet portal svet

Ata images

– Roditelji su me stalno ubeđivali da, kada učim sa drugaricama, imam manje vremena da se družim. Nego, treba da učim sama i da onda lepo odem napolje da se igram sa vršnjacima. I bili su negde u pravu. Učila sam isključivo sama, čak su bili protiv toga da uzimam časove. Nisam imala privatne nastavnike, samo sam išla na engleski i francuski. U osnovnoj sam bila „vukovac“, a u srednjoj odličan đak. Fizika mi nije išla od ruke – ispričala je Jovana jednom prilikom.

Majka Jovane Joksimović krivac za njenu karijeru

– Mama je bila očajna što ne studiram kako treba. Kad naviknete roditelje na to da ste odličan đak, da nemaju nikakve probleme na tu temu, onda je sve drugačije. Odjednom rešim da neću da učim i da meni te studije idu na živce. Način na koji je Ekonomski fakultet funkcionisao te 2000. godine mnogo me je nervirao – prisetila se voditeljka, a potom otkrila kakvu je ulogu njena majka imala u njenoj karijeri.

Majka Jovane Joksimović svet portal svet

Ata images

– Posle iscrpnih razgovora moji roditelji shvatili su da od ekonomije nema ništa. Mama mi je jasno stavila do znanja: „Slušaj, ili ćeš da studiraš ili da radiš“. Odgovorila sam okej, radiću. Jednog dana mi je rekla: “Ti si na ekonomiji, a „BK“ televizija ima konkurs za nova lica i traže ljude za marketing. Ti se prijaviš, daš svoj CV, kažeš da studiraš ekonomiju. Ne kažeš neuspešno, već vrlo uspešno, i onda te oni ubace tamo u marketing” – rekla je Jovana koja je prilikom apliciranja shvatila da to nije konkurs za marketinške stručnjake, već za nova lica, prenosi Gloria.

Pročitajte: Isplivala dugo čuvana tajna – Evo čime se Jovana Joksimović bavila pre nego što je postala voditeljka

Voditeljka se prijavila, a sudeći po tome kakvu karijeru je ostvarila, nema sumnje da je zahvalna svojoj majci, a nesumnjivo je i da je majka Jovane Joksimović danas zadovoljna svime što je njena ćerka postigla.

Majka Jovane Joksimović svet portal svet

Bojan Vuković

AUTOR: SVET

IZVOR: GLORIA

FOTO: BOJAN VUKOVIĆ,ATA IMAGES, INSTAGRAM