Rodžer Federer se povukao
intrigantno

17 Septembra, 2022 21:15

Uvek uz supruga tiho i sa osmehom: Federer je sa Mirkom već 22 godine, njenu tajnu ljubomorno je čuvala samo za najbliže

Rodžer Federer se povukao sa teniskih terena tokom prethodne nedelje. Ta vest  je poput bombe odjeknula svetskim medijima, a jedan od najboljih tenisera svih vremena objavio je na „Instagramu“ emotivno oproštajno pismo u kom je pomenuo i njegovu najveću životnu podršku, suprugu Mirku.

„Posebno želim zahvaliti svojoj neverovatnoj supruzi Mirki, koja je sa mnom proživela svaki minut. Ona me je zagrevala pre finala, gledala bezbrojne mečeve, čak i kad je bila u osmom mesecu trudnoće, i trpela moju šašavu stranu preko 20 godina“, napisao je Rodžer te spomenuo i svoju decu.

Pročitajte: Rodžer Federer šokirao sve – Završio sezonu, a možda i karijeru?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Roger Federer (@rogerfederer)


„Takođe želim zahvaliti svojoj predivnoj deci koja su me podržavala, uvek su bili spremni istraživati nova mesta i stvarati divne uspomene. Videti svoju porodicu kako navija za mene s tribina je osećaj koji ću pamtiti zauvek“, dodao je.

A ko je zapravo Mirka Federer, odmerena žena koja je oduvek ponosno stajala pored svog supruga bodrivši ga svim srcem?

Mirka je tokom poslednje 22 godine, otkako su zajedno, stajala uz Rodžera i podržavala ga na svakom koraku. Pravog imena Miroslava Vavrinec, supruga teniske legende jedna je od najpoznatijih švajcarskih ličnosti, a do 2002. godine i sama se profesionalno bavila tenisom.

Pročitajte: Rodžer Federer ima bend, a sada je primio i novog, raspevanog člana (video)

Rodžer Federer se povukao

Foto: Getty images

Rođena Slovakinja sa roditeljima se preselila u Švajcarsku kad je imala tek dve godine. Kao mlada upoznala je Martinu Navratilovu, koja ju je podstakla da počne da se bavi tenisom. Tada sportiskinja u usponu, krajem devedesetih bila je bila verena za bogatog Arapa, a svog sadašnjeg muža upoznala je 2000. godine na Olimpijskim igrama u Sidneju. Priču o njenoj prethodnoj veridbi mnogi do pre nekoliko godina nisu ni znali.

Kako se zaljubila u Federera, nije se udala za verenika. 2009. godine stala je pred oltar sa teniserom, sedam godina nakon što je okončala tenisku karijeru zbog povrede stopala.

„U dva meseca poznanstva znali smo da između nas postoji hemija, ali nismo znali hoće li nas to odvesti nekud ili se radi samo o trenutku. Naš prvi poljubac bio je nešto više od poljupca. On nas je odveo do nečeg zaista posebnog i srećni smo što smo zajedno“, ispričao je Federer o njihovom prvom poljupcu svojevremeno.

Rodžer Federer se povukao sa teniskih terena – Oni su njegova najveća sreća i podrška

Rodžer Federer se povukao

Foto: Getty images

Bilo mu je teško napraviti prvi korak jer je gotovo četiri godine mlađi od Mirke.

„Pokušao sam joj reći da imam skoro 18 godina jer mi je rekla da sam premlad kad smo se poljubili. Pokušao sam dodati četvrtinu godine. Četvrtinu! Tada mi se to činilo jako puno“, kroz osmeh se prisećao Federer.

Par je tokom braka dobio četvero dece: ćerke Milu i Šarlen te sinove Lea i Lenija. Nakon što je prekinula svoju tenisku karijeru zbog povrede, Mirka je izjavila je da joj je u tom periodu najveća podrška bio upravo suprug.

„Rodžer mi je bio najveća uteha tokom tih osam meseci oporavka od povrede. Vratio mi je moj teniski život. Kada je on pobeđivao, bilo je to kao da ja pobeđujem“, iskrena je bila Mirka.

AUTOR: SVET

IZVOR: Index.hr

FOTO: Getty images