Studentski dani Lepe Brene svet portal svet tabloid
Svet

November 12, 2023 19:30

By

Potpuno sama, bez novca, u velikom gradu: Potresna ispovest Lepe Brene o studentskim danima

Studentski dani Lepe Brene prolazili su u siromaštvu

Pevačica Lepa Brena nije oduvek živela u luksuzu, a tvrdi da je siromaštvo osetila kada je kao student došla u Beograd da živi.

Studentski dani Lepe Brene svet portal svet tabloid

Ata images

Studentski dani Lepe Brene su bili prekretnica u njenom životu

Već kao tinejdžerka od 16 godina počela je da se bavi pevanjem u Brčkom gde je i živela, a njen bend se tada zvao “Judeksi”.

“Imala sam tada svoje honorare i živela sam sasvim pristojno”, ispričala je Lepa Brena u jednom intervjuu za HRT. “Međutim, kad sam otišla u Beograd na fakultet, objavljena je tada prva velika ekonomska kriza kod nas.”

Poznata pevačica nikada nije krila da je živela skromno kao dete, ali studentski dani Lepe Brene prolazili su u siromaštvu jer kako je sama Brena rekla, na fakultetu je uvek bila gladna.

“Kao i mnogima drugima, standard je počeo da pada i porodici Jahić. “Nismo imali dovoljno novca, ni moja porodica, moji roditelji, brat i sestra, pa ni ja. Na fakultetu sam bukvalno bila gladna.”

Studentski dani Lepe Brene svet portal svet tabloid

Rajko Ristić

Studentski dani Lepe Brene – susret sa realnošću

Lepa Brena je rekla da su tih šest meseci bili susret sa životnom realnošću i da je tada odlučila da uzme život u svoje ruke i da nešto promeni.

“Tih nekih šest meseci su za mene bili naučna fantastika. Bio je to susret sa životnom realnošću u kojoj više vi nemate priliku da vam mama kuva kafu i pripremi sve” – seća se Brena koja je upisala Prirodno-matematički fakultet, smer Turizam.

“Znala sam da nemam ni bogate ni uticajne roditelje, da ću morati da počnem da razmišljam veoma ozbiljno o svojoj sudbini i da se hvatam ukoštac sa životom.”

“Pošto sam znala da pevam i verovala u sebe, odlučila sam da ću tako početi i da se izdržavam. Bilo je nemoguće drugačije. Imala sam novca samo za, maltene, jedan obrok dnevno i da platim šta treba na fakultetu” – rekla je Brena.

Često, kako kaže, nije imala ni za autobusku kartu, pa se – kao i drugi studenti, ponekad krila drhteći da je ne uhvati kontrola.

“Sećam se, stajala sam na jednoj autobuskoj stanici na kojoj nije bilo ni nadstrešnice. Imala sam neku staru pelerinu na sebi, neki kišobran, ali kad je dunula košava i počela da pada ona grozna kiša, neko malo kuče koje je stojalo pored mene i ja smo počeli da drhtimo zajedno” – prisetila se poznata pevačica.

Studentski dani Lepe Brene svet portal svet tabloid

Foto: Ata Images

Pročitajte Brena na ivici suza priznala – Usamljena sam, nedostaje mi porodica, otići ću iz kuće da ne gledam te prazne sobe

“Tada sam odlučila da totalno promenim svoj život i da neću to sebi više da dozvolim. Rešila sam da ću početi da radim” – završava Brena.

Kada je ansambl “Lira” u kojem je počela da peva uz muzičare Saše Popovića dobio ime “Slatki greh”, krenula je i karijera o kojoj se i danas priča.

Podsetimo, nakon što je došla u Beograd da studira Brena je bila prinuđena da se bavi drugim poslovima, kako bi pomogla roditeljima. Ona se tada javila na oglas porodici kojoj je bila potrebna dadilja za ćerku Anu, koja je tada imala svega nekoliko meseci.

AUTOR: SVET

FOTO: ATA images, Rajko Ristić