Svet

20 Marta, 2021 21:04

Brena i Saša su se OGREŠILI o Šabana!

Pevač i kompozitor Hasan Dudić, brat pokojnog pevača Šabana Šaulića, razočaran je kolegama koji su zaboravili na muzičku legendu. Nekolicina pevača bila je na pomenu povodom dve godine od smrti, a neki mu ni na sahranu nisu došli.

Ogrešili se o Šabana

Ja svake nedelje idem na Šabanov grobe. Neki dođu samo da bi se slikali, ja sam mog brata voleo i voleću ga dok sam živ. To je bio najbolji čovek na svetu, pola mene je otišlo sa njim. Iskreno u zadnje vreme nisam video nikog na njegovom grobu, ovi moji prijatelji portiri kažu da dođe porodica, Ilda, Sanela, Goca, ali kolege ne. On je svima pomogao koliko god da je mogao, rajsko biće, ali to niko ne pamti. On je oplemenio našu muziku. Mnoge pevače je Šaban stvorio, Jašara Ahmedovskog je pokupio iz kafane u Sarajevu i poveo ga sa sobom i napravio zvezdu od njega, Zorana Kalezića, Zoricu Brunclik, Ljubu Aličića. Eto Ljuba mu ni na sahrani nije bio, to su primitivci, ne može pita od g*vneta da bude – kaže Hasan i dodaje:


Mene su stalno pokušavali sa mojim bratom da zavade. Svi su uživali sa njim, slikali se, gostili, dolazili na slavu kod njega, ali su zli i loši, odmah su ga zaboravili. Zato nam se sve ovo i događa jer smo zli. Sećam se jednom prilikom kad smo bili kod Šabana pre sedam godina, bili su Lukas, Pejović, Brena i Boba. Brena se kao iznenadila kada je čula da sam ja Šabanov brat, iako to i ptice na grani znaju, ne znam šta je time htela da kaže. Ni Saša i Brena mu na grob nisu došli, a na svakom slavlju su bili tu.

AUTOR: KATARINA BOGAVAC/SVET

FOTO: RAJKO RISTIĆ/SVET