Čizkejk sa malinama
Svet

October 1, 2023 11:45

By

Za sve ljubitelje ove poslastice: Osvežavajući čizkejk sa malinama

Čizkejk sa malinama – osvežavajući nepečeni kolač od sira i svežeg voća

Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.

Priprema: 35 min.
Mirovanje: 4 sata
Mrsno jelo

Sastojci:
Za koru:
* 200 g mlevenog keksa
* 70 ml mleka
* 80 g putera
* 2 kašike šećera u prahu
* 30 g krem sira

Za fil od malina:
* 200 g malina
* 30 g šećera
* 1 kašika soka od limuna
* 300 g krem sira
* 100 g šećera u prahu
* 250 ml slatke pavlake
* 10 g želatina

Za glazuru:
* 80 ml slatke pavlake
* 100 g bele čokolade

Čizkejk sa malinama

Ženja Aćimović

Priprema:

1. Za pripremu kore mleveni keks preliti mlekom i promešati. Posebno umutiti omekšani puter s krem sirom i šećerom u prahu, pa smesu sjediniti s keksom i izmešati.

2. Okrugli kalup prečnika 20 cm obložiti papirom za pečenje i utisnuti na dno smesu za koru.

3. Za pripremu fila od malina, voće izmiksati, pa sjediniti sa šećerom i limunovim sokom, te kuvati nakon što prokluča još tri minuta. Dobijenu kašu ispasirati.

4. Krem sir umutiti sa šećerom u prahu, pa dodati ohlađeni sirup od maline i promešati. Na kraju dodati umućeni šlag od slatke pavlake.

5. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri. Zagrejati ga da se rastopi, pa ostaviti da se prohladi i sjediniti sa dve kašike fila od maline. Sve zajedno umešati u ostatak fila.

6. Preko kore od keksa izliti fil od maline i ostaviti u frižideru da se stegne.

7. Za pripremu glazure, slatku pavlaku zagrejati do ključanja, preliti je preko bele čokolade i mešati dok se ne otopi. Prohladiti, pa preliti preko fila i vratiti u frižider na hlađenje.

Ove i mnoge druge proverene recepte naći ćete na sajtu
www.bakinakujna.rs
A na kioscima možete pronaći najnoviji broj Bakine kujne! Kupite,  čuvajte, kuvajte, jer tu receptsmo zbog vas!

Bakina kujna

AUTOR: SVET

IZVOR: Bakina kujna

FOTO: Ženja Aćimović