Karijera Tanje Bošković svet portal svet tabloid
Svet

November 26, 2023 14:15

By

Njen odlazak je svima teško pao: Napustila snimanje kultne serije, a ovo je glavni razlog

Karijera Tanje Bošković imala je uspone i padove

Tanja Bošković, naša poznata glumica, svojim glumačkim talentom ostvarila se u brojnim filmovima, glumačkim serijama i pozorišnim predstavama. Smatra se jednom od najcenjenijih i najtalentovanijih glumica na našim prostorima. Karijera Tanje Bošković započela je kasnih ’60ih godina, a njen rad obuhvata različite žanrove, a poznata je po svojoj svestranosti kao glumica. Tokom godina, dobila je brojne nagrade za doprinos na polju glume.

Karijera Tanje Bošković svet portal svet tabloid

Ata images

Karijera Tanje Bošković je bila puna izazova

Neke od najpoznatijih serija u kojima je glumica imala veoma zapažene uloge su “Porodično blago”, “Bolji život” i “Srećni ljudi.” Ova kultna ostvarenja su naime snimana u teškim uslovima, pogotovo serija “Srećni ljudi” budući da je snimana u vreme kada je Srbija odnosno tadašnja Jugoslavija bila pod inflacijom.

Mali honorari su bili razlog zbog kojih su mnogi glumci napuštali setove snimanja i odustajali od angažmana, a među njima je bila i glumica Tanja Bošković. U seriji je glumila Vukašinovu suprugu, Lolu Golubović, a kada je odlučila da napusti seriju prvo se obratila njemu, Desimiru Stanojeviću.

Svom partneru iz serije je priznala da dok ode do pijace inflacija ceo honorar pojede i to je bio glavni razlog zbog kojeg je odlučila da napusti snimanje. Iz istog razloga glumac Dragan Jovanović je napustio seriju. Njen odlazak je teško pao reditelju Siniši Paviću, a to je jednom prilikom i izjavio.

Karijera Tanje Bošković svet portal svet tabloid

Instagram

Pročitajte Tanja Bošković retko posećuje snaju i sina, a sad je priznala šta zaista misli o njoj

“Kada mi je Tanja saopštila da odlazi, rekao sam joj: “Nema problema, to je tvoja odluka, hvala na ovome što si do sada uradila”. To je bio težak udarac za “Srećne ljude”, jer su nas napustili glumci koji su bili noseći stub. Zamislite da u “Boljem životu” odu Dragan Bjelogrlić i Marko Nikolić, koji je igrao Gigu” – rekao je poznati reditelj jednom prilikom za “Informer”.

Podsetimo, Tanju je seriji “Srećni ljudi” kasnije zamenila glumica Zlata Numanagić.

AUTOR: SVET

FOTO: ATA images, Instagram