Kineska piletina
Svet

November 11, 2023 11:45

By

Ukusna i sočna piletina sa povrćem pripremljena po receptu iz kineske kuhinje

Kineska piletina – lagano jelo s malo mesa i obiljem raznovrsnog povrća

Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.

za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 60 min.

Sastojci:
* 500 g pilećeg belog mesa
* 200 g šampinjona
* 2 srednje šargarepe
* 1 mlada tikvica
* 200 g kineskog kupusa
* 1 manji struk praziluka
* 200 g integralnog pirinča
* 100 ml soja sosa
* 1 kašika gustina
* so

Pročitajte Tamara Dragičević otkrila recept za najsočniju piletinu – Ovi sastojci daju poseban ukus koji osvaja na prvi zalogaj (recept)

Kineska piletina

Ženja Aćimović

Priprema:
1. Piletinu iseći na trake, preliti je s malo soja sosa i ostaviti po strani da miruje desetak minuta.

2. Šampinjone iseći na listove, šargarepu i tikvicu oguliti i iseći na štapiće, praziluk i kineski kupus takođe iseći na štapiće.

3. U voku zagrejati ulje i propržiti na njemu piletinu, izvaditi je iz masnoće i ostaviti na toplom.

4. Na masnoći od mesa propržiti šampinjone, te i njih izvaditi rešetkastom kašikom i ostaviti na toplom. Zatim, odvojeno ubacivati šargarepu, tikvicu, kineski kupus i praziluk, te svaku namirnicu kratko pržiti i ocediti od masnoće.

5. Nakon što se sve namirnice proprže, sjediniti ih zajedno u voku. Posebno razmutiti preostali soja sos sa gustinom i malo vode, pa preliti preko sastojaka i kratko propržiti. Posoliti po ukusu.

6. Integralni pirinač obariti u slanoj vodi, a zatim ga ocediti od suvišne tečnosti. Poslužiti uz gotovo jelo.

 

Ove i mnoge druge proverene recepte naći ćete na sajtu
www.bakinakujna.rs
A na kioscima možete pronaći najnoviji broj Bakine kujne! Kupite,  čuvajte, kuvajte, jer tu smo zbog vas!

AUTOR: SVET

IZVOR: Bakina kujna

FOTO: Ženja Aćimović