Pismo Nine Kobiljski
Svet

May 23, 2023 13:00

By

Zbog ovih reči Srbija plače, Nina Kobiljski uputila pismo Kostinim roditeljima: Deca VII2 naivno su prihvatila vašeg sina…

Pismo Nine Kobiljski ledi krv u žilama 

Majka Eme Kobiljski, devojčice tragično nastradale u Osnovnoj školi “Vladislav Ribrnikar”, smogla je snage da se obrati javnosti i uputi bolne redove Kostinim roditeljima.

Pročitajte Ovo je za vas, deco – Aleksandra Prijović uradila nešto veličanstveno za porodice stradale dece FOTO

Pismo Nine Kobiljski

Printscreen

Njeno pismo prožeto strahom prenosimo u celosti…

– Roditeljima nelečenog dečaka:

….ako nas ikada budete tražili i poželeli da kažete: „Molim vas oprostite, nismo znali bolje i mnogo nam je žao…“. Znate, mi više u ovozemaljsku pravdu ne verujemo… ali se trudimo da nastavimo da verujemo u ljudskost i u istinu… Verujem da vam je dobro poznata činjenica da je naše odeljenje VII2 bilo jedno izuzetno odeljenje, ne zato sto je bilo sastavljeno od odličnih đaka, vež zato što su to bila dobra deca i dobri prijatelji jedni drugima. Oni su u školu odlazili nasmejani i vraćali se zadovoljni – počela je tekst majka Eme Kobiljski pa nastavila:

Pročitajte Nezapamćeni krvavi pir – U masakru u školi na Vračaru ubijena ćerka poznatog odbojkaša FOTO

– Sećate se da su nam deca išla zajedno na jezički kamp u Francusku… pa dobijali smo njihove video snimke kako pevaju pored kamina, igraju se na tematskim večerima i idu na izlete… znate i da su se svi zajedno kartali i smejali u sobama do kasno u noć. Kako ne biste znali, kada ste puni zahvalnosti zvali razrednog starešinu i zahvaljivali se što vam je sin tako lepo prihvaćen od strane drugara u novom odeljenju u koje ste izabrali da ga prebacite. Bilo im je prelepo, ali im je istovremeno bilo čudno zašto jedno dete svih 7 dana spava sklupčano na fotelji, umesto u krevetu, iako mu je na raspolaganju cela dvokrevetna soba?! Da li znate da je tom detetu bila neophodna pomoć i vas roditelja i stručnih lica – pitala je Nina Kecmanoviće pa dodala.

Pročitajte TUGA I MUK – U tragediji u školi na Vračaru ubijena ćerka bivšeg trenera Zvezde

Pismo Nine Kobiljski

Ata images

– Tragedija koja nas je zadesila je toliko strašna, bolna i nepojmljiva, da se svakodnevno borimo za udah. Misli koje će nas doživotno moriti su: Zašto mu niste pomogli?! Zašto ste ga obučavali u streljani i kod njega razvijali i gajili tako jezive veštine pucanja i ubijanja, dok smo mi našu decu vodili na časove umetnosti i sporta?! Ako niste bili svesni svoje uloge u nezapamćenoj tragediji od 3. maja 2023. godine, onda biste se morali osvestiti i shvatiti da se nažalost ovde suočavamo sa tragedijom nakon tragedije koja poprima svetske razmere. Jasno nam je da javno mnjenje traži neki smisao – razlog sa ciljem da se ovakav zločin na neki način obrazloži i shvati kako je do njega došlo? Da se razumemo, vršnjačko nasilje je krucijalna tema današnjeg doba kojoj se mora posvetiti najveća pažnja i briga kako bi se ono zaustavilo. Ali se u ovoj tragediji ono nije desilo niti biste smeli ponovo da se obmanjujete i krijete iza neistine. Izvinjavam se, desilo se na najpogubniji mogući način, ali od strane vašeg deteta prema našoj deci – napisala je Nina a potom za kraj dodala:

Pročitajte Sedmogodišnju ćerku poznate voditeljke držali za noge i pesničili – Ana Mihajlovski se načisto slomila, oglasila se potresnim rečima FOTO

Pismo Nine Kobiljski

ATA images

– Vi dobro znate da su ga deca VII2 naivno prihvatila, pružila mu ruku prijateljstva i to je sve što su njihova zlatna srca mogla da urade… sve drugo je bilo na vama koji ste za njega odgovorni i stručnim službama koje su morale da zadrže objektivnost onda kada nastupi roditeljska slabost. Znate, 21. vek je nažalost vek bez srama… ne bi trebalo da je u ovom veku bila sramota potražiti svu stručnu raspoloživu pomoć današnjice. Kada vas opet budu pitali, razmislite hoćete li ponoviti: „Nisam kriv“ ili ćete makar reći: pogrešili smo nismo znali bolje… Tada možda niste znali, ali je sada bolna istina iza svih nas i trebalo bi da možete bolje… makar da kažete: „Oprostite, mnogo nam je žao, vaša deca ni za šta nisu kriva!“. Ovde nije u pitanju samo lična tragedija, već kolektivna tragedija jednog društva jer su stradala izuzetna deca koja su bila na pravom putu da postanu sjajni ljudi i koji su sa nesuđenim sopstvenim porodicama trebala da budu zalog ovom društvu. I dalje se molimo za spasenje vaših duša, ali bez priznanja, nema ni pokajanja – zaključila je supruga bivšeg trenera Dragana Kobiljskog.

AUTOR: SVET

FOTO: ATA images