Sređivanje ostave
Svet

March 22, 2024 14:36

By

Muka vam je od haosa u ostavi, evo kako da sve dovedete u savršen red

Sređivanje ostave zahteva praktična rešenja

Da li vam se ponekad čini da vam sređivanje ostave predstavlja problem jer mislite da vam fali još prostora? Možda samo posmatrate stvari iz pogrešnog ugla – imate previše stvari koje ne koristite! Rešite ih se što pre i videćete da vam je ostava zapravo prostranija nego što ste mislili! Evo šta bi trebalo da leti napolje iz nje prema savetima iz magazina Srećna žena – sledite ih i krenite u akciju što je pre moguće!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TV Novele (@tv_novelesrbija)

Sređivanje ostave vam možda zadaje glavabolje ali imamo rešenje

1. Proizvodi sa isteklim rokom

Nebitno jesu li to supe ili dodaci za kolače koje ste nekad kupili misleći da ćete ih upotrebiti, a onda su završili na nekoj nepristupačnoj polici. Prekontrolišite rokove upotrebe na proizvodima koje imate u ostavi i bacite one koji su neupotrebljivi.

2. Začini koji dugo stoje

Pročitajte Operacija je bila neizbežna – Prošla kroz najteže dane, niko nije znao sem porodice FOTO

Možda mislite da začini mogu večno da stoje u ostavi, ali nije tako. Oni vremenom gube i miris i ukus. Ako vam neki od njih dugo stoje, a ne koristite ih – bacite ih jer su verovatno svakako već postali neupotrebljivi.

3. „Moderne” đakonije

Svima se desi da katkad iz pomodarstva kupe nešto što je zdravo, a onda to nikad ne iskoriste. Imate li možda u ostavi godži bobice ili kinou? Ako je odgovor potvrdan, a samo vam stoje, rešite ih se što pre i napravite mesta za nešto što ćete zaista upotrebiti.

Sređivanje ostave

Guliver Getty Images

Sređivanje ostave od sada lako uz savete Srećne žene

4. Neupotrebljivi pokloni

Možda ste nekad dobili na poklon nešto što ne planirate da iskoristite, kao što je recimo začin iz neke daleke zemlje ili džem čiji vam se ukus ne dopada. Rešite se tih proizvoda pre nego što propadnu – dobra ideja je da ih poklonite nekom kome bi se svideli ili ko će ih upotrebiti! S druge strane, džemove uvek možete iskoristiti za pravljenje domaćih poslastica kojima ćete ponuditi goste!

Pročitajte Planirate renoviranje kuće – Evo kako da ne izgubite zdrav razum u toj misiji 

5. Prazne tegle

Redovno perete tegle od džemova ili kornišona, nadajući se da ćete ih nekad iskoristiti? Ako ne pripremate zimnicu, nema potrebe da vam zauzimaju mesto! Pritom, kad vam tegle zatrebaju, možete ih kupiti po vrlo pristupačnoj ceni u prodavnicama, pa nema potrebe da ih gomilate u ostavi!

Sređivanje ostave

PROMO

Još mnogo praktičnih saveta o uređenju doma, sređivanju haosa, ali i zdravlju, lepoti i još mnogo čemu pronađite u magazinu Srećna žena! Na kioscima je svakog 5. u mesecu, a ako već nemate najnoviji broj, požurite po svoj primerak!

AUTOR: SVET

IZVOR: Srećna Žena

FOTO: GETTY images