Šamaranje Milomira Marića
Star

8 Novembra, 2021 14:13

Zavirite u dom Milomira Marića! Evo zašto ovde živi kao podstanar!

Vesna Radusinović i Milomir Marić zajedno su preko dvadeset pet godina, koje provode u ljubavi u svojoj oazi u centru Beogradu, gde se nalazi njihov dom.

Zavirite u dom Milomira Marića!

Dom Milomira Marića i Vesne Radusinović uređen je baš po njihovom ukusu i pun je topline, koja se ogleda u raznim detaljima koji krase njihov salonac.

Posmatrajući fotografije koje je spisateljica objavila na društvenim mrežama, stiče se utisak da je puno truda uložila kako bi joj dom bio u potpunosti po volji, te je svaki kutak uredila prema svojim željama i ukusu. U prostranom stanu u atraktivnom delu grada Vesna i Milomir provode većinu vremena i bilo im je važno da prostor oko njih odgovara njihovom stilu, te je vrlo prepoznatljivo da njih dvoje baš tu žive.

Takođe, oni su zajedničkim snagama uredili enterijer, ali se ipak donekle čini da je Vesna vodila glavnu reč, sudeći po veličanstvenim buketima cveća koji se nalaze na stolovima i oplemenjuju atmosferu. Prilikom nekih važnijih praznika spisateljica se trudi da dodatno dekoriše svoj već uređen dom i to zabeleži fotografijom koju podeli na društvenim mrežama.Takođe, oni su zajedničkim snagama uredili enterijer, ali se ipak donekle čini da je Vesna vodila glavnu reč, sudeći po veličanstvenim buketima cveća koji se nalaze na stolovima i oplemenjuju atmosferu. Prilikom nekih važnijih praznika spisateljica se trudi da dodatno dekoriše svoj već uređen dom i to zabeleži fotografijom koju podeli na društvenim mrežama.

Osim nameštaja od punog drveta, brojih antikviteta i figura, jedan detalj je izuzetno specijalan u domu Vesne i Milomir.

U pitanju je slika Koste Bunševca, na kojoj su naslikani Vesna i njen sin Vedran u detinjstvu.

Takođe, sudeći po tome da su se oboje ostvarili u karijerama koje podrazumevaju pisanje, dom Vesne Radusinović i Milomira Marića obiluje mnoštvom knjiga, koje nisu tako pažljivo poređane, već su uvek u njihovim rukama, prenosi gore pomenuti izvor. Međutim, knjige ozbiljan deo u njihovim životima kao i u stanu, tačnije stanovima.

Evo zašto ovde živi kao podstanar!

Malo ko zna da Milomira Marić poseduje jednu od najvećih privatnih biblioteka, koja sadrži veoma stare i retke knjige. Voditelj Milomir Marić neko je ko važi za pravog zaljubljenika u umetnost. Toga je u nekoliko situacija i pomalo koštalo, ali od ljubavi prema knjigama ne odustaje.

Moja žena se žali da za nju i sina u tom stanu gde su knjige i slike za njih nema mesta. I ja živim kao podstanar kod svoje supruge. Obećavam da ću te knjige raskloniti. Već sam uredio podrum za te knjige. Moja žena nema razloga da bude ljubomorna na druge žene, već samo na knjige. Kad vidi kako nešto čitam kao da me je uhvatila sa nekom lepom ženom. Rešio sam da čitam stare knjige. Ne čitam knjige koja nije barem stara 200-300 godina – rekao je Marić u intervjuu za Sputnjik.

Milomir Maric i Vesna Radusinovic

Dok je radio u Dugi, pratio je tadašnju partnerku, novinarku Dušku Jovanić na intervju sa Umbertom Ekom i ostao očaran njegovom bibliotekom mnogobrojnih, retkih knjiga i rukopisa, koja mu bila model za njegovu.

Krenuli smo na nekom traktoru, zajedno sa žeteocima, iz San Marina. Umberto je živeo u selu Monte Čerinjone, u nekoj bivšoj kasarni gde je on smestio te svoje knjige. Imao je fantastičnu biblioteku! – odgovorio je ushićeno za SVET.

Ja sam želeo da, otprilike, imam takvu biblioteku, kao on. Trebalo mi je nekoliko decenija da to i ostvarim. Morao sam da se, zajedno sa svojim ukućanima, preselim iz jednog stana u drugi, jer više nije bilo mesta i za knjige, i za nas – zastaje na trenutak i šarmantno, sa osmehom, po drugi put u ovom razgovoru, nastavlja kratko: 

Moje žene su uvek bile ljubomorne na te knjige, nikad jedne na druge.

Najnovije na portalu Lepota&Zdravlje

FOTO: RAJKO RISTIĆ