Dragi Gudelj srušio se na terenu
Svet

December 4, 2023 19:30

By

Nekoliko dana pre srčanog zastoja Gudelj objavio ovu fotografiju: Pogled na njegovu kožu rekao je mnogo (foto)

Dragi Gudelj srušio se na terenu nedavno a pre sedam dana ovo objavio

Dragi Gudelj srušio se na terenu u 28. minutu susreta između Melija i Kordobe, izazivajući zabrinutost među prisutnima. Na društvenim mrežama pojavio se uznemirujući snimak koji prikazuje trenutak kada fudbaler gubi svest i pada na travu. Dragiša Gudelj je ustao, ali je bio potpuno dezorijentisan, krenuo je na pogrešnu stranu, kada su njegovi saigrači signalizirali da nešto nije u redu.

Dragi Gudelj srušio se na terenu

Instagram

Dragi Gudelj srušio se na terenu a nekoliko dana pre podelio ovu sliku

Odmah nakon incidenta, fudbaler Dragi Gudelj srušio se na terenu a nakon toga što se osvestio prevezen je u najbližu bolnicu gde je medicinski tim pratio njegovo stanje. Navijači i sportska javnost pratila je razvoj situacije i izražavaju podršku srpskom fudbaleru u nadi da će se brzo oporaviti.

Pročitajte Braća Gudelj u suzama zbog iznenadne smrti koja je sve potresla

– “Dragi Gudelj je dobro. Prebačen je u bolnicu Melilja na detaljne pretrage nakon što je napustio stadion “Alvarez Klaro”. Čim budemo saznali više informacija, podelićemo ih sa javnosti” – saopštila je Kordoba.

Dragi Gudelj srušio se na terenu

Instagram

Nekoliko dana pre ovog nemilog događaja, fudbaler je objavio fotografiju iz bazena koja je posvedočila samo jednom – Dragi i pored fudbrala trenira, vodi računa o zdravlju a plivanje jedno od najjačih metoda za jačanje srca i pluća. S druge strane, Dragiša Gudelj je mlad i jedar momak te njegovo telo za sad ne signalizira nijednu anomaliju koja bi mogla da se manifestuje i preko kože. To smo videli putem slike iz bazena koju je Nemanjih brato bjavio na svom Instagramu. Dragi Gudelj srušio se na terenu u trenutku ali se čini da većih razloga za zabrinutost nema.

Dragi Gudelj srušio se na terenu

Instagram

Dragi Gudelj srušio se na terenu, doktor smatra da je OVO greška koja je načinjena i prvi put

Podsetimo, Dragi Gudelj srušio se na terenu po drugi put. Fudbaler je izgubio svest i u martu na meču protiv Rasing Ferola kada je pretrpeo srčani zastoj nakon čega je operisan i ugrađen mu je automatski defibrilator, sa kojim je nastavio da igra prethodnih meseci.

Ipak, Doktor Ristić smatra da su lekari posle prve nesreće, koju je Dragi doživeo u martu mesecu, trebali da mu zabrane bavljenje sportom.

Pročitajte Lekari napravili ogroman propust u lečenju Nemanjinog brata – Ovo ga je moglo koštati života

– Ukoliko su i pitanju urođene srčane mane, one se manifestuju mnogo ranije, tako da mislim da to nije urođeno. Njemu bi trebalo trajno zabraniti da se bavi sportom, trebalo je to uraditi odmah nakon prvog događaja, očigledno je to propust lekara, trebalo je da nosi pomenuti uređaj i da nakon toga čitav konzilijum doktora i elektrofiziloga da svoje mišljenje – zaključio je član Evropske Akademije nauka.

AUTOR: SVET

FOTO: GETTY images