Maša Sudžum
Svet

July 8, 2022 19:31

By

Nika Tošić nije jedina: Ćerka srpskog reprezentativca je takođe fudbalerka, i to najlepša

Maša Sudžum je zasenila sve i postala najlepša fudbalerka

Iako rodna ravnopravnost još uvek nije dostignuta ni u svetu, a kamoli na našim prostorima, postoje devojčice koje se za nju bore. Jedna od njih je Nika Tošić, ćerka fudbalera Duška Tošića, a druga je Maša Sudžum, ćerka proslavljenog rukometnog reprezentativca Dragana Sudžuma.

Naime, ove dve devojčice su odlučile da umesto balet, gimnastiku ili odbojku, kao i većina devojčica, treniraju fudbal. I dok su svi već odavno čuli da je Nika veoma uspešna fudbalerka, Maša do skoro nije želela da se piše o njoj.

Pročitajte: Duško Tošić je ponosan – Nika je postala ono što njena mama nikako nije želela

Međutim, želela to ona ili ne, svi oni koji prate dečji fudbal su primetili ovu izuzetno talentovanu devojčicu. A, jedan od onih koji je ostao oduševljen igrom ove jedanaestogodišnje Novosađanke je i čuveni italijanski fudbaler Alesandro Del Pjero.

Maša Sudžum

Kada je u italijanskomm kampu ugledao ćerku srpskog reprezentativca, Alesandro je prvo ostao očaran njenom lepotom, a potom i fudbalskim umećem. Tada joj je poklonio kompletnu opremu za fudbal uz reči da je pred njom velika fudbalska karijera.

Međutim, Maša ne mašta o velikoj karijeri, koja joj se nesumnjivo smeši, jer je veoma srećna u novosadaskoj školi fudbala “Hattrick”. Tu je, kako kaže, od sedme godine, stekla je drugare, sa kojima svakodnevno u igri provodi sate i sate, pa su klupski tereni postali njihova druga kuća.

Maša Sudžum

I dok mnogi roditelji od svoje dece pokušavaju da naprave buduće sportske zvezde, sa Mašinim to nije slučaj. Tata Dragan, koji je sada rukometni trener i mama Zvezdana, Mašina najveća podrška, samo žele da njihova devojčica bude srećna i da se bavi onim što voli.

Maša Sudžum

Pored toga što je postigla niz fudbalskih uspeha na najznačajnijim turnirima u Srbiji, ono što je ostalo zapaženo je i Mašina nestvarna lepota, tako da nema sumnje da je ona najlepša fudbalerka ikada i jedna od najlepših srpskih sportistkinja.

 

 

AUTOR: SVET

FOTO: SVET