Otac Novaka Đokovića
Svet

September 7, 2023 08:00

By

Otac Novaka Đokovića mesesc dana se borio za život: Lekari su mi davali jedan posto šanse da ću preživeti

Otac Novaka Đokovića zbog stresa izgubio zdravlje

Srđan Đoković, otac Novaka Đokovića, nedavno je gostovao u emisiji “Preživeli”, na K1 televiziji, gde je otkrio brojne stvari iz života svoje porodice, koje je javnost do sada nije znala.

Otac Novaka Đokovića

Ata images

Poznato je da najbolji svetski teniser svih vremena do uspeha nije došao lako, te da je jedino porodica bila ta na koju je mogao da računa, kao i nekoliko prijatelja koje Srđan u emisiji i pomenuo.

Pročitajte Srđan Đoković otkrio sve o sukobu sa mužem jedne pevačice – Zbog njega je Novak preživeo pakao

– Novak nije bio upućen do svoje 17. godine sa kakvim problemima se susrećemo oko finansiranja njegove teniske karijere. Tada je saznao da su svi lokali koje smo imali u stvari iznajmljeni, kao i stanovi u kojima smo živeli, ali zato je on i uzor tom trećem svetu, jer je od samog početka bio normalan dečak. Mi smo obična srpska porodica koja nije imala nikoga iza sebe, osim nekoliko prijatelja koji su bili zaista fantastični i zahvaljujući njima, uspeli smo da izguramo sve do kraja – otrkio je Srđan.

Otac Novaka Đokovića

Ata images

Težak period kroz koji su prošli kako bi njihov sin ostvario svoje snove i postao ponos srpskog naroda i uzor svoj deci sveta, na Srđana i njegovu suprugu Dijanu ostavio je velike posledice po zdravlje.

Pročitajte Srđan Đoković u ljubavnom zanosu – Uhvaćen kako se ljubi sa lepom plavušom

– To su bili veliki stresovi. Godinama nisam spavao, pa se to na kraju odrazilo na moje i suprugino zdravlje. Dijana je pre jedno 12 godina imala ozbiljnih zdravstvenih problema, a ja pre 9. Sve to je nekako bio uslov da se dogodi, da bi se Novak napravio takav, kakav jeste – rekao je Novkov otac, pa dodao:

Otac Novaka Đokovića

ATA/IMAGES

– Imao sam sepsu krvi, vodu u plućima, gnojne apcese i dve bakterije. Doktori su mi mesec dana davali jedan odsto šanse da ću preživeti. Da me nisu prebacili u Minhen, teško da bih preživeo, jer nije bilo uslova za preživljavanje kod nas – otrkio je Srđan u emisiji kod Milana Kalinića.

AUTOR: SVET

FOTO: ATA IMAGES