Stare fotografije Seke Aleksić
Svet

October 18, 2023 22:00

By

Danas je velika zvezda, a nekada je živela u siromaštvu: Stare fotografije otkrivaju mnogo toga o pevačici (foto)

Stare fotografije Seke Aleksić otkrivaju koliko se promenila

Pevačica Seka Aleksić nikada nije krila odakle je potekla, kako je živela i kako je počela njena karijera. Za razliku od mnogih, siromaštva se nije stidela, naprotivm ono joj je bilo motiv da postane zvezda kakva je danas.

Stare fotografije Seke Aleksić

Instagram

Stare fotografije Seke Aleksić otkrivaju da je i pored odrastanja u siromaštvu bila vesela i lepa devojčica.

– Odrastala sam bez oca, ali majka se trudila da to ne osetim. Radila je tri posla kako bi odgajala brata i mene. Nije mogla da priušti da nas upiše u vrtić, jer nije imala novca, pa su nas čuvali baka i deka – rekla Seka ranije, otkrivajući još neke detalje iz svog odrastanja.

Pročitajte Nije imala šta da jede, kupala se u koritu- Trnovit put Seke Aleksić rasplakao je čitav region

– Nije im bilo lako sa mnom jer sam bila nemirno dete. Nisam bila bezobrazna, samo nestašna. Stalno sam nešto jela, a tako je i danas. Nije da nisam volela da učim, ali mi je pevanje bilo interesantnije. Zato sam uvek bila prosečan đak. Nekad sam godinu završavala dobra, nekad vrlodobra… Društvo iz odeljenja mi je bilo super. Deca me nisu zadirkivala zbog toga što su mi roditelji rastavljeni. Učitelj je odigrao ključnu ulogu u tome. Objasnio im je da u razredu ima i nas čiji su roditelji razvedeni, ali da mi nismo krivi zbog toga. I mama se trudila da nam nadomesti to što ne živimo sa ocem – bila je iskrena pevačica.

Stare fotografije Seke Aleksić

Instagram

Nažalost, početak rata doneo je Seki veliki preokret u životu. Iz Zvornika se kao izbeglica preselila u jedno selo pored Šapca, gde je dočekala još veća nemaština, ali i neprihvatanje okoline.

– Bilo je teško! Bila sam mala i nisam znala šta je zapravo rat, ali je menjanje sredine bio ogroman šok za mene. Tada desetogodišnja Seka nije ni slutila da će joj vršnjaci iz odeljenja zadati još jedan udarac u životu – prisetila se folk diva jednog od najtežih perioda u životu.

Pročitajte Bolna ispovest Seke Aleksić – Ocu sam pred smrt sve oprostila 

– U Bosni sam imala super drugare, sa mojim učiteljem Irfanom se čujem i danas. Nažalost, tako nije bilo u Banji. Bila sam izbeglica, pa su deca umela da budu suviše direktna, da se ne izrazim grublje. Sećam se da su mi se svi smejali što govorim “mlijeko”, a ne “mleko”. Kada sam počela da pričam na ekavici kako bih se uklopila, još više su mi se smejali. Bilo je pošalica i zadirkivanja na moj račun, ali to su bila samo deca, njima se sve oprašta. Sve poteškoće u životu su me ojačale i napravile čoveka od mene – istakla je Seka.

Stare fotografije Seke Aleksić

Instagram

Aleksićeva nikada nije zaboravila svoje teško detinjstvo, zbog toga danas, kada ima više nego što joj je potrebno, često pomaže siromašne, bolesne… A često ističe i koliko je zahvalna Bogu na svemu što joj je dao u životu.

AUTOR: SVET

IZVOR: INFORMER

FOTO: INSTAGRAM