Svet

22 Oktobra, 2020 21:00

SVET intervju! Emina Jahović: „Sin je bio paranoičan zbog RAZVODA!”

Emina Jahović konačno je ostvarila svoj dugogodišnji san, plasirala je svoju kozmetičku kolekciju. Pevačica je otkrila da je u mladosti želela da postane šminker ali su roditelji bili protiv toga.

-Mnogo sam sanjala o tome. Kao dete sam volela da se šminkam, stalno sam bila našminkana, uvek sam imala ajlajner. Nisam išla tako u školu, ali sam bila sa maskarom, Recimo tada sam imala 13 godina. Bitno je da znamo šta želimo, I da nas roditeljine sputavaju u tome jer tada gušimo našu kreativnost. Želela sam da to bude moje zanimanje, da postanem šminkerka, ali je moja porodica bila protiv toga. Sada sam se vratila na svoju prvu ljubav.

Zanimljivo je da si jedno rumenilo nazvala po asocijaciji na svoju veridbu sa Mustafom, kad si se zacrvenela?

Kao što i moje pesme imaju puno mene, tako sam odlučila da nazovem svoje prozivode. Ja sam u momentu kada me je Mustafa prosio se zacrvenela, osetila sam to, što ni jednoj devojci nije prijatan osećaj, pa je tako nastao i naziv „She said yes (ona je rekla da).

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Emina Jahovic (@yaemina) дана

Kako sada gledaš na brak sa Mustafom, i generalno život i rad sa njim?

Mustafa je bio stariji od mene 12 godina, radio je isti posao kao ja. Razumeli smo se po svim segmentima. Mi smo radili zajedno i stvarali zajedno. Meni nikada nije bio cilj da se udam za nekog ko ima mnogo, to je čak glavobolja. Bitno mi je da taj čovek ima svoj cilj, jer ja sam ostvarena žena, ne bi mi bio problem da ga ja izdržavam, ali bi mi bilo veoma čudno. Obično budu problemi kada je žena uspešnija od muškarca u braku, tako da sam to želela da izvegnem, i uspela sam u tome.

Da li ti je Mustafa čestitao na uspehu sa kozmetikom?

Mustafa je u mom životu bio kada sam imala planove, kada sam pravila prve parfeme i mnogo je verovao u to. Radila sam 20 sati dnevno svaki dan. Do juče niko nije verovao u to, dok fizički nije uzeo te stvari. Sa Mustafom imam odnos isključivo vezan za decu. Nikakav drugi kontakt nemamo. Prvih godinu dana da, ali sada ne. Čestitao mi je, dobila sam poruku od njega sa željama za uspehom.

Kako je došlo do toga da se više ne pratite ni da društvenim mrežama?

Ja sam njega otpratila iz cista mira. Ne postoji neki konkretan razlog. Desilo se. Letos samo smo se udaljili. Nije mi više bilo zanimljivo. Prijatelji su mi rekli da je i on mene otpratio.

View this post on Instagram

♾#brotherhood

A post shared by Emina Jahovic (@yaemina) on

Kako deca reaguju na vaš odnos?

Jaman je starmali, što bi se reklo kod nas u narodu. On sve razume, čita, prati. Javuz je još mali da bi sve doživeo na pravi način. Nije mu sigurno lepo kada čita loše stvari o mami. Ja sedim sa njima i pričam. Znaju da neke stvari nisu tačne sa mnom su sve vreme. Jaman je teško podneo naš razvod. Jednim delom i zbog medija.

Zašto?

U Turskoj su paparaci dosta agresivni u odnosu na ovde. Jaman je bio dosta paranoičan, smetalo mu je ćak i kada bi video i da neko digne telefon i slika nas. Prišao bi i zamolio tog nekog da izbriše slike. Najgore je bilo posle razvoda. Tad su nas baš uhodili. Sad se to malo smirilo.

Koji je tvoj emotivni status?
Solo sam. I u tom stanju sam najproduktivnija. Ja kad se zaljubim, kao tele gledam samo pravo, posvetim se tome. Kada nemam partnera onda mogu da budem kreativna i dam se maksimalno svom poslu.

Šta ti je najteže padalo tokom karijere?
Godinama su me osporavali da ne znam da pevam. To se ispostavilo kao netačno. Kad sam ja počinjala tada su gledali samo ko ima oggroman raspon glasa i to je to. Danas se ceni i boja glasa, inventivnost, način pevanja. Ne moraš da imaš glas kao Selin Dion da bi bio pevačica.

View this post on Instagram

grr 🐾

A post shared by ᏆᎬᎾᎠᎾᏒᎪ (@teodoradzehverovic) on

Ko ti je iznenađenje na estradi?
Rad Teodore Džehverović nisam baš ranije ispratila jer sam bila u Turskoj. Međutim, sada smatram da će imati veliku karijeru. Iznenadila sam se kada sam čula kako peva. Ima jako lep glas. Međutim, kad nam je poslala svoju deonicu za duet, baš smo se iznenadili, bez mane je.

AUTOR: IVAN GAJIĆ

FOTO: BOJAN VUKOVIĆ