Voditeljka Una Mitrović svet portal svet tabloid svet
Svet

November 14, 2023 18:15

By

Devojčicu sa fotografije svaki dan gledate na televiziji, a niste znali da je vodila životnu bitku, a evo ko joj je u tome pomogao

Voditeljka Una Mitrović borila se sa smrtonosnom bolešću

Desna ruka Milomira Marića, urednika Hepi televizije, voditeljka Una Mitrović bila je gošća u njegovoj emisiji “Ćirirlica”, a pored nje u studiju se našao i gradonačelnik Beograda, legendarni vaterpolista, Aleksandar Šapić. Međutim, skoro niko do tada nije znao kakva priča povezuje goste Marićeve emisije.

Voditeljka Una Mitrović svet portal svet tabloid svet

TV Happy printscreen

Dok smo svakodnevno u jutarnjem programu Hepi televizije imali priliku da gledamo prelepi osmeh Une Mitrović, nismo ni slutili da se iza njega krije teška životna borba. Naime, kada je imala dvanaest godina, voditeljka se suočila sa ozbiljnom bolešću, Burkitovim limfomom, retkom i vrlo agresivnom malignom bolešću.

Pročitajte Aleksandar Šapić – Ozbiljnost je deo mog karaktera 

Na, sreću, voditeljka Una Mitrović uspela je da pobedi ovu tešku bolest, a u njenoj borbi indirektno je učestvovao i Aleksandar Šapić koji je pokrenuo humanitarnu fondaciju “Budi human”, čiji je jedan od prvih korisnika bila upravo Una.

Voditeljka Una Mitrović svet portal svet tabloid svet

TV Happy printscreen

– Kruna je jedna od prvih u našoj fondaciji. Kad sam je video da je izarasla u prelepu devojku koja se bori za svoje mesto pod sunce, srce mi je bilo puno. Una je najbolji primer da je nemoguće zapravo moguće. To i jeste smisao postojanja fondacije – rekao je Šapić.

Pročitajte Srce kao kuća – Aco Pejović slavnom muzičaru spasio život, a svi su ga bili otpisali 

Una je za Kurir otkrila kako je posle izlečenja izgledao njen prvi susret sa Aleksandrom Šapićem.

– Upoznali smo se na mom radnom mestu. Bio je gost u “Dobro jutro, Srbijo”. Bila mi je čast da se sretnem s gradonačelnikom i s njim razgovaram pred kamerama, a njemu je bilo drago što me vidi kao zdravu i odraslu devojku, s obzirom na to da moje ime zna preko fondacije – otkrila je Una.

 

AUTOR: SVET

IZVOR: KURIR

FOTO: HAPPY TV PRINTSCREEN