Trudnoća Seke Aleskić svet portal svet
Svet

May 22, 2024 14:30

By

Nikola Rokvić na korak do manastira u kome je naša pevačica pronašla spas

Deca Seke Aleksić rođena zahvaljujući Svetom Nektariju

Pevač Nikola Rokvić nalazi se na korak od manastira Svetog Nektarija Eginskog na grčkom ostrvu Egini, do koga je stigao peške, usput prikupljajući novac za fondaciju “Porodica”. Upravo Sveti Nektarije je neko zahvaljujući kome su mnoge pravoslavne porodice danas brojnije, a jedna od njih je i porodica Seke Aleksić. Deca Seke Aleksić rođena su, kako ona kaže, upravo zahvaljujući ovom svetitelju.

Trudnoća Seke Aleskić svet portal svet

Ata images

Deca Seke Aleskić na svet stigla posle 7 godina borbe za potomstvo

– Moj put ka potomstvu nije bio lak, ja sam osoba koja je sedam godina čekala da dobije dete. Moj suprug i ja smo se sedam godina borili da dobijemo dete. Vantelesna oplodnja je samo 30 odsto. Ja sam radila tri vantelesne oplodnje, treća je uspela, prve dve su bile bezuspešne. Kada smo rešili moju insulinsku rezistenciju to je bilo mnogo lakše, pila sam tablete četiri godine, one su pomogle da se taj problem reši.

Trudnoća Seke Aleskić svet portal svet

Ata images

– Kada smo se odlučili za treću vantelesnu oplodnju, po savetu svog duhovnika, oca Nikole, i na predlog još jednog sveštenika, to je otac Aca, njegov kolega, počela sam da pijem ulje Svetog Nektarija. Otac Aca je bio na Egini i doneo je ulje Svetog Nektarija, i rekao mom duhovniku, ocu Nikoli, da da meni i mom suprugu Veljku – rekla je Seka ranije.

Pročitajte Dosta je suza, Seka otvorila dušu – Mislila sam da će muž da me ostavi, da meni nešto fali

– Što se tiče ulja Svetog Nektarija tu postoji jedan pravilnik, ne možete ga koristiti bez blagoslova i postoje pravila kako se koristi, koliko kapi se uzima. Žena to popije, pričesti se i onda odlazi na proces vantelesne oplodnje. Mi smo to sve ispoštovali, Veljko i ja. Ja sam se pričestila i otišla na vantelesnu i hvala Bogu rodio se moj Jakov.

Trudnoća Seke Aleskić svet portal svet

Instagram

Inače, Sveti Nektarije živeo je krajem 19. i početkom 20. veka. Bio je episkop pentapoljski u Aleksandrijskoj patrijaršiji. Nakon mnogobrojnih kleveta, zbog skromnog i svetog držanja, prešao je u Grčku, gde je bio upravnik jedne visoke bogoslovske škole. Osnovao je manastir Presvete Trojice na Egini, u kojem se do smrti podvizavao i u kojem se danas nalaze njegove mošti. Upokojio se 1920. Jedan je od najpoštovanijih svetitelja i čudotvoraca u pravoslavlju.

 

AUTOR: SVET

FOTO: ATA IMAGES, INSTAGRAM