Testament Marinka Rokvića
Svet

October 20, 2022 14:00

By

Rodilo se moje sunce… Slavica Rokvić obradovala najlepšim vestima, konačno suze radosnice

Dom Rokvića okupan srećom i dečijim osmesima 

Najlepše vesti ovih dana okupirale su dom Rokvića. Rođendani su se zaređali a sa njima smeh i suze. Cela porodica je bila na okupu kako povodom rođendana Slavičine majke Milke tako i povodom njenog rođendan koji je proslavila sa sinovima, snajama i unucima. Emocije su ih potpuno preplavile budući da su u proteklom periodu svi mnogo propatili zbog gubitka voljenog supruga, oca i dede.

Pročitajte: Slavica Rokvić priznala u kome je pronašla utehu nakon Marinkove smrti

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Slavica Rokvic (@rokvic.slavica)

– Na današnji dan pre sedamdeset devet godina rodila se ONA, jedina ćerka Danice i Mihaila, mala Milka. ONA koja je rodila mene. Moja majka! Životni borac, žena koja ni u ovim godinama ne posustaje. Oštroumna, bistrog pogleda okrenuće tugu na radost, suze na smeh. Pružajući preko potrebnu toplinu svakome ko potraži dušu da zgreje. Uvek nesebična u davanju nikada ništa ne tražeći za sebe. I tako je život kroz razna iskušenja nosio, a ONA se s mudošću u ortakluk dala, znala je za razliku od drugih ko vodu treba da nosi, a ko travu da kosi? Pa se nameće pitanje da li je nju život nosio ili je ONA život nosila sama? Rođena moja, ti si moj heroj kome se ize dana u dan sve više divim, koliko snage i ljubavi u tebi ima? Ti si sinonim za gorštakinju borca i u ovim godinama. Srećan ti rođendan majčice moja mila! Volim te. Živa mi bila – napisala je Slavica Rokvić koja je pre nekoliko dana proslavila i svoj rođendan uz pesmu, veselji i suze radosnice.

Pročitajte: Potres u porodici, udovica Marinka Rokvića nije dobro – Tužne vesti o Slavici stižu direktno iz doma

Da je nemoguće zaboraviti na tugu koja je nažalost još uvek u njihovim srcima zbog odlaska Marinka Rokvića, posvedočila je i činjenica da Slavičin rođendan padao tačno pred godišnjicu supruga. Ipak, ova slučajna okolnost ih nije sprečila da uživaju u međusobnoj ljubavi.

Nikola i Marko potrudili su se da majci dan učine posebnim, te su organizovali proslavu u porodičnoj kući na Banovom brdu, gde je posle Marinkove smrti Slavica ostala da živi sama.

Pročitajte: Otkrivamo! Slavica Rokvić je živela za taj dan – Tri meseca pred Marinkovu smrt ispunjen je njihov veliki san

 

Nije izostala ni torta sa svećicama, kao ni rođendanska čestitka mlađeg sina Marka:

– Zdrava nam bila majko! Srećan rođendan – glasila je čestitka putem Instagrama kao i album koji je pokazao koliko je rođendan prelepo proslaviti sa najmlađima.

AUTOR: SVET

FOTO: Instagram