Era Ojdanić i Ognjen Amidžić pomirenje
Svet

October 18, 2023 14:30

By

Era je bio poslednji prijatelj Ognjenovog oca s kojim je proveo dan pred smrt, Amidžić ga nikad nije kontaktirao

Era Ojdanić i Ognjen Amidžić pomirenje nakon jedanaest godina

Era Ojdanić bio je jedan od najboljih prijatelja pokojnog oca, novinara, Ognjena Amidžića. Era je dan pre nego što su Ognjenu na ratištu ubili oca sedeo sa Zoranom i jedan je od poslednjih ljudi koji ga je video. Baš iz tog razloga zamerio je Ognjenu što ga za sve ove godine nije pozvao ni lično, a ni kao pevača u svoju emisiju.

Era Ojdanić i Ognjen Amidžić pomirenje

Rajko Ristić

– Njegov pokojni otac i ja samo bili super drugari, zajedno smo provedili vreme u radiju Šabac. Dan pred njegov polazak na ratište sedeli smo zajedno u Slobodi, popili piće, pozdravili se i sutradan sam čuo da je nek iz zasede presekao njih sa trista metaka. Ja sam jedan od poslednjih prijatelja njegovog oca sa kojima je popio piće. Ognjen je tada ima petanest ili šesnaest godina, slagaću te…

Era Ojdanić i Ognjen Amidžić pomirenje

Rajko Ristić

Andrija Era Ojadanić je sinoć posle duže od decenije gostovao u emisiji “Amidži Šou”, a ovo je bila prilika da se on i voditelj Ognjen Amidžić pomire.

– Jedanaest godina on vodi taj šou. Znaš ko je sve prošao kroz tu emisiju i kurta i murta. Nikad se nije setio da me pozove, ako ništa drugo kad napravim neko sra*e, e čak ni tada me nije zvao. Dovede onu malu iz Novog Sada da me trpaju zajedno. Zvali su me pre godinu dana, rekao sam organizatorki. Nemojte da me zovete u Amidži šou, ne želim da vidim tog čoveka, ne volim ga…

Pročitajte U decu sam zakleo da Marinko Rokvić za mene ne postoji – Era Ojdanić konačno sve ispričao

– Vendi je njemu prenela da sam ljut i on mi se javno izvinio. Pitala ga je lepo šta si ti uradio Eri da on ne može da te smisli ni kao čoveka, ni kao novinara – rekao je Era za SVET a potom otkrio kako je pristao da se ipak pojavi u emisiji:

Era Ojdanić i Ognjen Amidžić pomirenje

Rajko Ristić

– On me navata par dana pre sa nepoznatog telefona, i kaže mi: “Obećaj mi da ćeš da dođeš.” U ime Milice i Željka to prihvatim ali jedva, gunđao sam sam sebi. Hteo sam da mu izručim u facu sve što mislim o njemu – rekao je Era i za kraj dodao:

Pročitajte Era Ojdanić u suzama – Unuk mi je u zatvoru, a moja ćerka se bori za život

– Ja sam čovek koji prašta, ali ne mogu da prećutim neke stvari.

Era Ojdanić i Ognjen Amidžić pomirenje

Rajko Ristić

Podsetimo, Zoran Amidžić je bio novinar koji je tragično nastradao 1991. godine na Baniji u Hrvatskoj, dok je obavljao novinarski zadatak sa kolegama.

– U jedan sat posle ponoći policajci su zakucali na naša vrata. Dobili su zadatak od nadređenih da nam jave loše vesti. Saopštili su baš meni. Imao sam samo 16 godina i morao sam da kažem majci i sestri da je tata ubijen – rekao je Ognjen svojevremeno.

AUTOR: SVET

FOTO: Rajko Ristić