Glumac Vojin Ćetković svet portal svet tabloid
Svet

November 19, 2023 22:00

By

U najtežem životnom periodu, ona mu je najviše pomogla: Vojin Ćetković otkrio koja glumica ga je spasila

Glumac Vojin Ćetković u mladosti bio u teškoj životnoj situaciji

Glumac Vojin Ćetković jedan je najtalentovanijih glumaca, a odigrao je brojne uloge i postao slavan, a retko ko zna da je u mladosti bio u veoma teškoj situaciji. U tom periodu mu je najveću podršku i pomoć pružila glumica Radmila Savićević. Vojin je tada otkrio javnosti koliko je imala čisto i dobro srce legendarna glumica.

Glumac Vojin Ćetković svet portal svet tabloid

Ata images

Glumac Vojin Ćetković nije pričao o problemima

Jednom prilikom je poznati glumac ispričao kako je upoznao Radmilu i rekao je da ga je pozvala u svoj stan, nahranila gibanicom i dala mu nešto novca jer iako joj ništa nije pričao, ona je znala da je on u teškoj situaciji.

“Radu sam prvi put sreo na potpisivanju svog prvog ugovora u karijeri, za predstavu “Lizistrata“ u produkciji Sava centra. Imao sam 21 godinu, još sam studirao i bio jako srećan što sam dobio ulogu. Međutim, kad sam vidio ugovor, počeo sam da se dvoumim da li da to uopšte prihvatim jer je honorar bio sramno smiješan. Pedeset maraka za pripreme, premijeru i predstavu. Nisam mogao da vjerujem. Rada je sjedila u toj kancelariji i čula kada sam sekretarici, koja je beležila moje podatke, rekao da sam iz Kruševca – rekao je.

– “Onda je prišla i pitala me: “Odakle reče da si ti, mali?“, “Iz Kruševca“, “Iz koje ulice?“, ja kažem iz koje. “Pa šta se misliš, što ne potpisuješ?“, “Pa ovaj novac…“, rekoh, “ovo je katastrofalno. Stvarno je malo.“ “Aha, a koja ti je to uloga po redu?“, “Prva”.

“Pogledala me je tako da više nijesam imao hrabrosti reč da kažem. “Potpisuj to odmah! I čekaj me ovde, nemoj da si mrdnuo.“ Ja potpišem i posle nekoliko minuta, ona se vraća: “’Ajde sa mnom.“ “Gde ćemo?“ “Ne pitaj ništa, ideš sa mnom.“ Pozvala je taksi i otišli smo u njen stan. “Peri ruke i sedaj za sto.“ I iznosi vrelu gibanicu, sarme i još gomilu hrane. “Jedi.“ “Rado, pa nisam gladan.“ “Jedi. Vidi kakav si mršav, jedi!“

Pročitajte Iz ove ljubavi izlazim kao iz katastrofe – Saopštenje Slobode Mićalović zapanjilo sve FOTO

“Morao sam da jedem maltene do iznemoglosti. “Dobro, a sad se javi majci.“ I vodi me do telefona. “Nema potrebe, juče smo se čuli. Imam telefon u stanu u kome živim.“ “Javi se majci kad ti kažem. Sad se javi majci!“ I ja, šta ću, okrenem majku: “Evo da ti se javim, ovdje sam kod Rade Savićević. Rekla mi je da te pozovem. Dobro sam, potpisao sam ugovor, nahranila me je, sve je u redu.“ ‘Ajde što me je nahranila, ’ajde što sam morao da se javim majci, nego mi je dala i neki novac jer su to bila ona teška vremena kad se jedva sastavljao kraj s krajem.

“Je l’ imaš šta da jedeš i je l’ imaš para?“ “Imam. Svega imam.“ “Nemoj da lažeš, je l’ gladuješ?!“ “Ne gladujem, ne brinite.“ I tek kad sam pristao da uzmem taj novac, poslala me je kući. Predivna, predivna žena – zaključio je Vojin Ćetković.

Legendarnu glumicu, neprikosnovenog talenta Radmilu Savićević, su svi zavoleli nakon uloge u u filmu “Višnja na Tašmajdanu”, gde je igrala razrednog starešinu. Popularnost je stekla i kao Violeta u “Kamiondžijama”, devojka zaljubljena u Paju Čuturu (Pavle Vuisić), i kao baka Vuka u “Pozorištu u kući”. Godine 1976. snima TV seriju “Babino unuče”, a potom i kultnu seriju “Vruć vetar”. Krajem osamdesetih tumači lik sekretarice Žarke u “Boljem životu”, a godine 1993. njena karijera dolazi do vrhunca ulogom Riske Golubović u seriji “Srećni ljudi”. Njena posljednja uloga bila je Dostana u “Porodičnom blagu”.

AUTOR: SVET

FOTO: ATA images, Instagram