Ceca Ražnatović
Svet

19 Jula, 2021 20:00

Hakeri sa Tajlanda i Kambodže upali na zvanični sajt Cece Ražnatović, iz njenog tima se hitno oglasili i sve objasnili!

Hakeri upali na Cecin sajt!

Hakerska grupa iz Tajlanda i Kambodže upala je na sajt folk zvezde Svetlane Cece Ražnatović!

SAJBER NAPAD NA CECU?!

Ceca Ražnatović

Naime, kad se pristupi njenoj zvaničnoj internet stranici ceca-official.com, jasno se vidi da je onemogućen pristup njenom liku i delu, već se na ekranu pojavljuju određene kladionice. Ako je suditi po sadržaju koji se nalazi na ovoj stranici, hakeri, koji, kako se pretpostavlja, pripadaju fudbalskoj mafiji, uspostavili su maksimalnu kontrolu nad sajtom koji od 2018. godine pripada pevačici. Međutim, umesto fotografija sa Cecinih nastupa, ali i iz privatnog života, koje njen tim redovno servisira, nalaze se fotografije kladionica iz inostranstva. I to na tajlandskom jeziku.

Ceca Ražnatović

Pročitajte: Ceca ZAPALILA Top Hill! Ovaj koncert će se dugo PAMTITI!

Prema rečima izvora Kurira, na meti ovih hakera iz Tajlanda i Kambodže su se našli i sajtovi političara, ali i organizacije koje se bave turskim i islamističkim interesima. Šta je tačno motiv hakerskih napada baš na našu muzičku zvezdu koja ima preko milion pratilaca – nije poznato. Stručnjak za visokotehnološki kriminal Katarina Ostojić objasnila kako se vrši upad na internet stranice.

Pogledala sam i jasno je da je u pitanju hakovanje. Ovo je klasičan primer upada na sajt. Ceca treba da Fejbuk i Instagram naloge odvoji od svog zvaničnog sajta. Zapravo, sve bi trebalo da bude na odvojenim mejlovima, a mejlove ne treba prikazivati u opisu profila. U tom slučaju, ako se prikaže mejl, hakerima je lakše omogućen pristup svemu. Kad se klikne na njen Fejsbuk profil i klikne na link koji je u opisu profila, izlazi nama nepoznata kladionica. Hakerima nije problem kad je sve povezano, već im je u tom slučaju lakše da budu gosti i da sve obore. Evidentno je da sa sajtom koji ima taj link nešto nije u redu. Kad se uđe na njen sajt, treba da budu informacije o njoj, a ne o nekoj kladionici – objasnila je Ostojićeva, a oglasio se i PR tim Cece Ražnatović.

Ceca Ražnatović

HAKERI UPALI NA CECIN SAJT!

Upućeni smo u taj slučaj i sve je u redu. Ceca taj link ne koristi odavno, već ima drugi domen – poručeno je iz njene službe za medije.

AUTOR: SVET

FOTO: BOJAN VUKOVIĆ, RAJKO RISTIĆ, MILOŠ ĆETKOVIĆ, PRINTSCREEN/FACEBOOK