Fotografija Novaka Đokovića
Svet

March 20, 2023 20:45

By

Ostala sam sama… Jelena Đoković izdala saopštenje o rastanku, Novak je napustio dom

Ispovest Jelene Đoković o život nateraće vas na razmišaljanje

Supruga Novaka Đokovića, ne pojavljuje se često u medijima, pa su intervjui sa njom velika čast, ali i retkost.

Pročitajte: Podgrejala priče o razvodu – Jelena Đoković u društvu ovog dase lepša nego ikad, Noleta nema nigde VIDEO

Guliver Getty Images

Zbog toga je njego ranije gostovanje na televiziji “K1” u emisiji “Ko sam tebi i šta sam sebi” izazvalo veliku pažnju javnosti.

Gledaoci su u jednom dahu odgledali emisiju, u kojoj je Jelena pričala o sebi, svojoj porodici, roditeljima, Novaku, kao i svim velikim životnim borbama.

Pročitajte: Oduvek sam želeo da budem tata – porodica zbog očinstva nikad srećnija FOTO

Kaput Jelene Đoković

Foto: Ata images

Na samom početku Jelena je tada otvoreno pričala o svom odnosu sa decom, kao i koliko je roditeljstvo menjalo.

– Kada sam dobila decu poželela sam da im budem najbolji učitelj pa sam sebe doterala do stadijuma da štrebam kao luda na temu roditeljstva i psihologije odrastanja, razvoja mozga, razvoja emocija i između ostalog kroz tu moju strast sam sa našim timom u Novak Djoković Fondaciji razvila programe baš za roditelje poput mene koji žele da nauče više, koji žele da nauče od nekog ko ima više iskustva, ali da ne budu savršeni.

Pročitajte: Ponovo nevolje u raju – Novak uhvaćen u zagrljaju atraktivne Ruskinje, Jelena sve videla FOTO

Odnos Jelene i Novaka

ATA images

– Uvek su nas učili da deca treba da stoje na ramenima svojih roditelja, kao da treba da ih podignemo da budu još bolja, veća i uspešnija od nas. Ja sam udata za ličnost koja je zapravo već sada istorijska i ja sam mislila da kao majka treba da izmislim toplu vodu. Naravno to me je potpuno sludelo, ta misao, i dovelo do novog učenja.

Pročitajte: Ti, majka – Jelena Đoković na Dijaninoj slici napisala šta zaista misli o njoj FOTO

Foto: ATA images

– Dosta sam se menjala. Moje poteškoće su bile i te što sam želela da zaštitim decu, da im dam izbor da sami odluče da li žele ili ne žele da budu deo našeg javnog života koji je nužan kao posledica velikog uspeha, istorijskog uspeha koji je Novak postigao. Između ostalog moj muž možda nema takva razmišljanja, pa je trebalo naći kompromis. On je odrastao u uslovima gde je sanjao da bude voljen, viđen, da stoji na vrhu sveta, da svi znaju za njega, dok sam ja sanjala potpuno drugačiji san. Ja sam želela da budem uspešna žena iz senke.

Pročitajte: Ne želi više da joj se podsmevaju – Jelena Đoković pokazala kako izgleda dama od stila FOTO

Ljubav Novaka i Jelene Đoković

Instagram

Na pitanje kakav je Novak otac, Jelena je imala samo reči hvale.

– Novak je stvarno divan otac i jako to dobro radi, ali njegov kapacitet za tu vrstu koncentracije koju deca zahtevaju je limitiran jer on ima previše obaveza i u tom kontekstu mislim da smo jako dobar tim zato što je meni veliko zadovoljstvo da budem tu i imam pomoć. Mi vrlo dobro znamo šta su Novakove potrebe i sve se mi uklapamo u te potrebe. To je manje glamurozno reći ali je istina i Novak je toga svestan. I njegovi roditelji i njegova braća, mi smo svi podređeni tom velikom uspehu, svetskom uspehu – rekla je Jelena i dodala koliko joj putovanja zbog Novakovih nastupa prijaju.

Supruga tenisera Novaka Đokovića

Foto: ATA images

– Nedavno smo imali konverzaciju zašto ne putujemo više sa njim. Deca su porasla, žele da imaju drugare, žele da idu u svoj vrtić, da imaju svoje rutine, svoj poznati parkić, poznate lokacije i da znaju gde su. Njima je zanimljivo da odu na nedelju ili dve negde, međutim dinamika našeg putovanja je uglavnom takva da mi poznajemo hotelske sobe, poznajemo put do teniskih terena i poznajemo lokalne parkiće mesta u kom smo. E sad, neko je više sposoban da se regeneriše u tom svetu.

Instagram

– Novak je neko ko je odrastao sa tim intenzitetom “brejk lopta, meč lopta, brejk lopta, meč lopta”, ali mi se umorimo gledajući, mi promenimo kanal da se odmorimo. On je u tome non-stop, on kada se vrati kući gleda na Youtube-u i analizira šta se dešavalo u nekom drugom meču, koji je sledeći protivnik, šta konkurencija radi, on je vrlo posvećen i veliki je profesionalac.

ATA images

– I ja sam to živela pre nego što su deca došla, a ovo je nova priča koju ja pokušavam da uhodavam i još uvek to manje uspešno radim nego što bih volela u smislu da se umaram mnogo od putovanja i insistiram da putovanja budu ređa kako bi bila kvalitetnija – iskreno je navela i naglasila da Nole nikako ne voli da gubi.

Rajko Ristić

– Novak ne voli da gubi, ko voli da gubi. Ali je stvarno postao dobar u tome, ja nisam dobra u tome zato što znam koliko se on trudio i užasno mi je krivo. Mnogo sam plakala posle njegovih propuštenih šansi, a opet nisu propuštene jer je svaku iskoristio na najpametniji mogući način i briljirao nakon toga.

Mediji su tada neumorno pisali o njihovom napuštanju Monaka, a supruga našeg najboljeg tenisera otvoreno je pričala i na tu temu.

Dva najveća rivala Novak i Nadal

RAJKO RISTIĆ

– Moj dom za sada je bio u Monaku, ali ne znamo da li možemo baš da kažemo da je to naš dom. Prethodne dve godine smo proveli dosta vremena ovde u Srbiji, tako da je i ovo dom. Mislim da mi je dom i u inostranstvu zato što su moji roditelji sa mnom i moja sestra je sa mnom, moj muž i deca, dom je tamo gde smo mi, ali ne u hotelu (smeh). Meni treba jedan dom, mislim da mi treba jedan dom, ali mi to ne možemo da ispunimo, moramo da budemo na više lokacija jer nas život prosto ne vodi samo na jednu stranu.

jelena djokovic

Instagram

Roditelji su joj velika podrška, naročito otac.

– Najviše računa o meni vodi moj tata, i moja mama iz senke, da nema nje koja to sve podržava on ne bi mogao da bude uvek moja podrška. On je moj anđeo, melem za dušu, vodim ga svuda sa sobom, sve što ja teško shvatim on meni to napravi kao pesmu. Kada je Tara imala dva meseca, Novak je otišao na mesec dana u Australiju, ostala sam sama, bez ičije pomoći u Monaku, i zvala sam tada tatu i rekla kako ne mogu sve ovo sama.

Pročitajte: Ova žena uvek tera kontru – Jelena Đoković otkrila detalj o sebi, neće vam se dopasti

Jelena Djokovic

Rajko Ristić

– On je tada dao otkaz i došao. Od tog momenta pevamo dok se bavimo decom, objašnjava mi da ne mora sve da bude tako profesionalno, a ja sam sve ovo doživela previše profesionalno. Previše sam se unela u ulogu toga da sam žena nekog najboljeg u nečemu. Vrlo sam zahvalna na tome što sam ja Novakova životna partnerka i on je zahvalan. Ali sam mislila da moram da budem nešto posebno, a ne samo Jelena, a on me voli baš samo kao Jelenu.

Pročitajte: Stiže beba – Novak Đoković očekuje prinovu, porodica željno iščekuje da čuje ime dečaka

ATA images

Ispovest Jelene Đoković – Najveći oslonac Novaku u njegovoj karijeri

– Novak i ja smo 14, 15 godina zajedno i veoma smo slični, strastveni smo, jedno drugom smo jako veliki oslonac. Meni su prirodno u ruke pale uloge koje su imale za cilj da njemu olakšaju prodor ka vrhu i dobra stvar je ta što sam ja pronašla priliku u svemu da učim i rastem. A on je iskoristio tu moju radoznalost da sebe rastereti da bi mogao da se fokusira na ono što je njemu najneophodnije.

Pročitajte: Jelena Đoković napustila dom – Novak iz osvete objavio ovu fotografiju FOTO

žena novaka đokovića

Foto: ATA images

– Ja doživljam da sam jedna vrsta aerodroma koji prima letove, prima informacije, daje direkcije isključivo vođena onim šta Novak želi i onim šta ide u njegovu korist tako da vodim njegove timove, u smislu komunikacije, njegovog nacionalnog i globalnog PR-a i njegovih marketiških aktivnosti. Ja sam to studirala i radila sam sa ljudima koji su mnogo iskusniji od mene i od kojih sam puno učila.

frizura jelene đoković

Rajko Ristić

– Moja prednost je bila što sam jako dobro poznavala Novaka, pa sam mogla doslovno da prenesem njegovu reč, a da on ne mora time da se bavi, i da budem ta koja nadgleda da se sve sprovede do kraja kako je on zamislio. On sve što govori govori iskreno, ja mu samo kažem kada treba da sačeka pravi trenutak da kaže stvari koje žele. Ne može svako da ga razume uvek. Ovde u Srbiji će ga razumeti za određene stvari, u inostranstvu za druge. Sačekati pravi trenutak, to je bitno, kao što ne troši svoju energiju na prvom meču već na finalu. Njegov tim je skoncentrisan da on apsolutno briljira kada treba. To je i moja uloga.

Supruga Novaka Đokovića

ATA images

Na pitanje šta bi rekla Jeleni od 15 ili 16 godina, usledio je zanimljiv odgovor…

– Čvrsto verujem da Jelena od 15 i od 16 i od 17 treba da napravi baš te greške i baš te uspehe. Zato što me je svaka vodila do sledeće skretnice, a čini mi se da sam na dobrom putu da budem okej sa svim. Često sam i u miru. Svoju ranjivost ne pokazujem često jer nema svrhu. Jer ljudi kažu: “šta, imaš sve što poželiš”, i to je okej, ja sam zahvalna, samo želim da budem još bolja i sebi i drugima i imam puno prostora da radim.

Pročitajte: Jelena Đoković uhvaćena u izlasku sa tek razvedenim zavodnikom – Ovo nije prvi put da se zajedno provode FOTO

Foto: ATA images

– Zahvaljujući mom detinjstvu i svim mojim iskustvima, i možda baš i ovom današnjem razgovoru ću nešto novo naučiti što će me dovesti na sledeću stanicu, jer ja stvarno želim da učim. Ne vidim razlog da sedim i ništa ne radim, a to mi je navodno zagarantovano jer imam novac. Ja se tome opirem, da taj novac mene ne zaustavi, i kaže: “sad ti lezi, sunčaj se i uživaj”. Ja baš to ne želim.

AUTOR: SVET

IZVOR: TV K1

FOTO: ATA images