Kako smršati
Svet

27 јула, 2023 13:00

By

Hoćete brzo da smršate pred letovanje? Ovo su jednostavni trikovi za gubitak kilograma bez muke

Kako smršati brzo i lako

Verovatno mislite da ćete, ako počnete da držite dijetu, non-stop biti gladni. No, to ne mora da bude slučaj. Naime, nutricionisti ističu da postoje namirnice koje imaju vrlo malo kalorija na 100 grama, što znači da ih možete jesti u nešto većim količinama, a brojevi na vagi će biti i te kako zadovoljavajući.

Pročitajte: Zbogom osteoporozo – Četiri top saveta kako da sačuvate zdravlje kostiju i osećate se mlađim

Kako smršati

Pixabay

Evo top 5 namrinica koje bi obavezno trebalo da dodate na listu za kupovinu – bićete siti i, naravno, mršavi:

1. Tikvice (20 kalorija/100 g)
2. Šampinjoni (22 kalorije/100 g)
3. Paprike (26 kalorija/100 g)
4. Patlidžan (25 kalorija/100 g)
5.Jagode (30 kalorija/100 g)

Pročitajte: Preporodite stopala – Top 3 jednostavne vežbice koje zaista funkcionišu

Kako smršati

Pixabay

Sigurni smo da ćete napraviti ukusna jela od njih, ali tu nije kraj našim trikovima za ekspresni gubitak kilograma. Čuli ste da je duboko disanje jedna od najboljih strategija za borbu protiv stresa, ali jeste li znali da vam može pomoći da sagorite kalorije? Kako to?

Što više kiseonika unosite u pluća, to više povećavate njihov kapacitet, a to za posledicu ima ubrzavanje metabolizma i sagorevanje kalorija. Međutim, morate imati na umu da više kiseonika nećete uneti u pluća tako što ćete brže disati, već je ključ u tome da dišete sporo i duboko, naročito dok vežbate ili trenirate.

Pročitajte: Budite zdravi i u top formi – Ultimativni saveti kako da napravite teratanu kod kuće i vežbate u svako doba dana

Kako smršati

Pexels

Šta kažu brojevi?

Sa svakim litrom vazduha koji udahnete sagorevate pet kalorija, a stručnjaci su došli do zaključka da ljudi koji dišu „uobičajeno”, a ne duboko, sagorevaju duplo manje kalorija od onih koji su fokusirani na svoje disanje i vode računa o svakom udahu i izdahu.

Najnovije na portalu Marie Claire

AUTOR: SVET

IZVOR: Srećna žena

FOTO: Getty images