Koncert Dina Merlina
Svet

May 2, 2023 15:45

By

Milion balona i spektakl o kom će se tek pričati: Dino Merlin je svojoj publici ispunio životni san, ovo se retko viđa FOTO

Koncert Dina Merlina okupio je sve poštovaoce njegovog lika i dela, ovo je bila noć za pamćenje

Dino Merlin je u nedelju veče održao spektakularni koncert u Rudolf Weber Areni u Oberhausenu.

Pročitajte Kada je dobio dete, bio je bez prebijene pare i bolovao od kliničke depresije – Otkriveni neverovatni detalji života Dina Merlina

Thomas Lammertz

Posetiocima iz Nemačke, Holandije i Belgije, Merlin je pevao više od dva sata. Kako je bilo i predviđeno Čarobnjak je na binu u Oberhausen izašao u 20 časova sa koje je rasprodatu Arenu držao na nogama do poslednje otpevane pesme.

Pročitajte Život Dina Merlina je za roman – OTEO je svoju suprugu, njeni su se PROTIVILI jer je bio SIROTINJA

Thomas Lammertz

U pomenutoj Areni pre Dina gostovao je i Kris Braun (Chris Brown) a uskoro na istom mestu nastupa i Andrea Bočeli (Andrea Bocelli) čiji je koncert zakazan u oktobru ove godine. Za razliku od Dina Merlina, najpoznatiji nemački producent i nekada član sastava Modern Talking-a, Diter Bolen (Dieter Bohlen) prošle godine u septembru u istoj Areni doživeo je fijasko jer nije uspeo da napuni ni četvrtinu kapaciteta. Kako saznajemo od organizatora, za Dina se tražila karta više.

Pročitajte Sin Dina Merlina je ozbiljan FRAJER – Školovao se u svetskim metropolama, evo zašto devojke lude za njim (FOTO)

Thomas Lammertz

I, nakon skoro četrdeset godina postojanja, ovaj umetnik uspeo je da oduševi svojim inovacijama na bini kako u muzičkom tako i u vizuelnom smislu. Svaka pesma bila je propraćena efektima a iznenađenje večeri bila je i Merlinova gošća Ivana Banfić sa kojom je otpevao hit „Godinama“.

Pročitajte Od nemaštine do kavijara i šampanjca – Život ćerke Dina Merlina mnogima je motivacija da hrabro idu napred

Thomas Lammertz

Osim na hitovima koje sa njim u glas pevaju tri generacije, rasprodatim Arenama širom sveta, kolege Dinu mogu da pozavide i na odličnoj kondiciji i to u šestoj deceniji. Merlin je jedan od retkih koji svaki svoj performans na bini do detalja planira i kreira sa njegovim timom koji zajedno sa njim vode računa da sve izgleda besprekorno. Zato ni ne treba da čudi činjenica zašto i kako traje ovoliko godina.

Nivoom koji se graniči sa svetskim zvezdama i nastupom u Rudolf Weber Areni, Dino je po ko zna koji put zadao domaći zadatak. Merlinov sledeći nastup u Nemačkoj zakazan je 6. maja u Sindelfingenu, koji je takođe u rekordnom roku bio rasprodat.

Thomas Lammertz

AUTOR: IRENA KLEIN

FOTO: Thomas Lammertz