Pasta s inćunima
bakina kujna

December 10, 2022 13:45

By

Dodir mora na trpezi u ovim sivim danima – Pasta s inćunima (recept)

Pasta s inćunima – jednostavna testenina sa samo nekoliko sastojaka

Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.

Pasta s inćunima – jednostavna testenina, pripremljena od svega nekoliko sastojaka!
za 3 osobe
posno jelo
priprema: 30 min.

Sastojci:
* 4 čena belog luka
* 8 fileta inćuna
* 60 g zelenih maslina bez koštica
* 100 g crnih maslina
* 50 ml maslinovog ulja
* 400 g pelata od paradajza
* 250 ml gustog soka od paradaza
* 1 kašičica šećera

* 1/2 kašičice sušenog bosiljka
* 400 g špageta
* morska so

Pročitajte: Nemate ideju za nedeljni ručak? Mi vam predlažemo ćureće fašire na varivu od boranije (recept)

Pasta s inćunima

Foto: Svetlana Belić

Priprema:
1. Špagete obariti u slanoj vodi, a zatim ih ocediti od suvišne tečnosti.
Tečnost od kuvanja sačuvati.
2. Beli luk očistiti i iseći na listove, zelene masline iseći na kolutove.
3. U šerpi na maslinovom ulju propržiti beli luk da zamiriši. Dodati filete
inćuna i kratko pržiti neprekidno mešajući dok se ne raspadnu (ukoliko su
fileti inćuna elastični, iseckati ih na manje komade).
4. Ubaciti zelene masline, dodati pelat i sok od paradajza, pa prokuvati na
umerenoj temperaturi. Ukoliko je smesa gušća po potrebi dodati malo
tečnosti od kuvanja špageta. Pred kraj kuvanja ubaciti crne masline,
bosiljak i malo šećera. Posoliti po potrebi.
5. U gotov sos ubaciti špagete i polako promešati.

Ove i mnoge druge proverene recepte naći ćete na sajtu
www.bakinakujna.rs

AUTOR: SVET

IZVOR: Bakina kujna

FOTO: Svetlana Belić