Terasa Ane Bekute
Svet

October 31, 2023 17:00

By

Zavirite na terasu kao iz raja, Ana Bekuta ovde uživa do kasne jeseni FOTO

Terasa Ane Bekute u centru Beograda izgleda kao delić raja

U poslednjim lepim danima jeseni Ana Bekuta koristi svaki slobodan trenutak da uživa na svojoj prostranoj terasi, prepunoj zelenila. Odatle pogled puca na mirne ulice Vračara, pa je uz udobnu garnituru ovo njena tajna oaza sve dok ne krenu košava i kiša. Tada već mora da svoje male rituale uz knjigu i šolju kafe preseli u neki kutak dnevne sobe luksuznog pentausa u kom sve i dalje podseća na voljenog Milutina Mrkonjića koji je prerano napustio.

Terasa Ane Bekute

Ras Rajko Ristic

Terasa je bila omiljeni zajednički kutak Ane Bekute i Mrke

Ani je trebalo dosta vremena da se navikne na samoću posle iznenadne smrti Milutina Mrkonjića sa kojim je živela u ovom stanu, pa se i dalje trudi da sebi ispuni dan i ne prepušta se tužnim mislima.

Komšije je često viđaju kako odlazi na obližnju Kalenić pijacu, za koju ona kaže da je naskuplja u gradu i da svaka domaćica mora racionalno da pazari. Mrka joj je dok je bio živ, svakog dana sa pijace donosio buket cveća, a ona njoj je uvek bilo žao što tako brzo uvene, pa zato svakog proleća u saksije i žardinjere na terasi sadi biljke koje traju do prvog snega.

“Seljačko sam dete i navikla sam na bavljenje hortikulturom, a pošto sam u podznaku Vaga prija mi lepo okruženje i zaista se trudim oko svakog detalja u svom domu. Stan je pomalo retro uređen i osim nekoliko slika, neću ga previše opterećivati”, priznala je svojevremeno Ana i dodala da u svom domu u najviše voli svetlost u  kojoj se kupa svaki detalj.

Terasa Ane Bekute je uređena po njenim zamislima i potrebama koje je zatim vrhunski arhitekta, inače Mrkin prijatelj, vešto sproveo u delo.

Ras foto Rajko Ristic

Ana na terasi čita, a nekad i vežba jogu

Mrka je u ovaj stan doneo i svoju biblioteku koja ima posebno mesto u Aninom srcu, a i ona stalno kupuje knjige – što kvalitetnu beltristiku što duhovnu, pravoslavnu literaturu koju baš voli da čita. Tu je i mnogo knjiga o srpskim manastirima koje posećuje,  ali i zanimljiva dela o istoriji.

Pročitajte Izgledajte i vi kao Ana Bekuta – Pevačica se kune u ove vežbe, ima idealnu liniju zahvaljujući ovim metodama VIDEO

Ipak, Ana ništa manje ne brine i o svom telu, pa osim što priprema zdrave obroke, redovno vežba i jogu. Njen stan je dovoljno prostran da može da izvede sve asane koje joj pomažu da zadrži mladoliki izgled, elastičnost zglobova i podigne nivo energije, pa je Saša Popović uzalud zadirkuje da je od marta penzionerka.

Terasa Ane Bekute

Ras foto Rajko Ristic

AUTOR: Svet

IZVOR: Svet

FOTO: foto Rajko Ristić