Tragedija Aca Pejovića
Svet

August 7, 2023 11:52

By

Duša je sada ostala prazna: Aco Pejović grca u suzama, porodična tragedija ga je skroz slomila

Tragedija Aca Pejovića od koje ne može da se oporavi ni dan-danas

Pevač Aco Pejović rođen je i odrastao je u Prijepolju u kom je detinjstvo proveo sa roditeljima i braćom. Ipak, iako je porodica bila njegovo bezbrižno okruženje jedan nemili događaj zadesio ih je 1976. godine.

Pročitajte Mnogo je loše, Biljana je uz njega – Aco Pejović otkazao sve nastupe, bolest ga je slomila

Tragedija Aca Pejovića

Foto: Rajko Ristić

Sam Aco Pejović oduvek je isticao koliko je imao lepo detinjstvo sa dvojicom braće, a onda je jednom prilikom ispričao da je tragedija zadesila njegovu porodicu jer je zbog greške lekara izgubio jednog brata na rođenju.

– Odrastao sam u prigradskom naselju Kolovrat, sa četiri godine starijim bratom Predragom i šest godina mlađim Radojicom. Bili smo nestašni kao i svi dečaci, a jedva smo čekali leto da se kupamo na Limu i pravimo brane na reci. Pošto su roditelji radili po smenama, često se dešavalo da ostanemo sami noću kod kuće. Sećam se da smo jednom umislili da nam neko kuca na vrata, pa smo Predrag i ja uplašeni umotali najmlađeg brata Radojicu u ćebe i pobegli na terasu sa kuhinjskim nožem, u želji da se odbranimo. Kada su se roditelji vratili sa posla, bili su uplašeni što nas nigde nema, da bi nas na kraju zatekli kako sva trojica šćućureni spavamo na terasi – prisetio se jednom prilikom detinjstva Aco, a onda setio i nemilog događaja koji je zadesio porodicu.

Pročitajte Aco Pejović na mukama – Publika mu nije dala da peva

Tragedija Aca Pejovića

ATA IMAGES

Majka Aca Pejovića je nosila blizance, međutim, greškom lekara donela je na svet samo jedno dete.

– Mada je i tada postojao ultrazvuk, čuveni lekar iz Beograda nije video da je reč o dve bebe i ta katastrofalna greška dovela je do tragičnog ishoda jer se jedna beba bukvalno ugušila. Brat koji je uspeo da preživi imao je samo kilogram i četiristo grama na rođenju, a dobio je ime Radojica, po čuvenoj narodnoj epskoj pesmi „Mali Radojica“, o čijoj je hrabrosti i izdržljivosti ispevana legenda. Vremenom sam to prihvatio kao božju volju. Ne pitam sebe šta bi bilo kad bi bilo, ali često uradim ono jedino što mogu da učinim za njega – zapalim mu sveću kada odem u crkvu. E, sada, ne znam da li je to u redu ili nije, pošto kažu da se onima koji nisu kršteni ne pali sveća, ali ja to radim. Duša je duša, pa čak i dok je plod u majčinoj utrobi. I treba ceniti svaki život i ne davati sebi za pravo da ga prekineš. Zato smo svi mnogo pazili mlađeg brata – ispričao je pevač jednom prilikom za “Glossy”.

Pročitajte Aco Pejović prolio suze zbog ćerke – Fotografije iz operacione sale zbog kojih pevač strahuje FOTO

Tragedija Aca Pejovića

Ivan Vucicevic

Ekipa emisije “Metar moga sela”, obišla je nedavno rodni grad Aca Pejovića a upravo za pomenutu emisiju pričao je i rođeni brat popularnog pevača.

– U ovoj ulici smo odrasli, igrali lopte – rekao je tada za pomenutu emisiju rođeni brat popularnog pevača i dodao:

– Da ti kažem, bio je malo nemiran, malo više. On je stariji od mene šest godina, a najstariji brat je ’66. godište, on je četiri godine stariji od Aca. Kada smo bili mali on je vodio najviše računa o nama, o Aci i meni.

AUTOR: SVET

IZVOR: BLIC

FOTO: Rajko Ristić