Star

31 Oktobra, 2020 14:00

Božinovska na MUKAMA! „Majka mi je na SAMRTI, zbog nje neću da pevam!“

Goca Božinovska već dva meseca živi u porodičnoj kući u Kraljevu gde neguje bolesnu i nepokretnu majku, piše tabloid STAR.

„Ni inostrana penzija sad ne može da me spase”

Kako nam se požalila, jedva sastavlja kraj s krajem, a tezge mora da odbija jer ne može da ostavi majku kojoj se bliži kraj.

– Situacija je nikad gora. Ja sam u Kraljevu, mama mi je u jako lošem stanju od kada je slomila kuk. Tek 6. novembra joj skidaju gips. Ona je dementna, nije svesna ničega, nepokretna je, ima kateter. Ne prepoznaje ni mene, ni sestru, sve čakamo da se desi neko čudo, ali može samo da bude ono najgore. Bila sam samo na dva dana kod kuće u Beogradu da pokupim garderobu jer je zahladnelo i to je to. Sestra ne može sama ni da je pomeri, ni da je okrene. Pitanje je koliko će njeno srce moći da izdrži jer ima 89 godina – priča pevačica i otkriva zašto majku ne može da smesti u dom za stara lica.

– Dom bi bio najbolja opcija za sve nas, jer bi tamo imala danonoćnu negu, a ovako mi popadasmo. Pa verujte, ja ne mogu da se pokrenem sa mrtve tačke. Međutim, još pre deset godina, dok je bila zdrava, ona je rekla: ‘Proklet bio onaj ko me odvede u dom. Ubite me pre nego me pošaljete u dom!’ I sad ni sestra ni ja ne možemo preko tih reči da pređemo –  kaže Goca i žali se da ne može ni da radi, a para je sve manje.

– Imam pozive za nastupe po inostranstvu, ali sam javila svojim menadžerima da me ne zovu dok im se ja sama ne javim. Dok ja uradim test za koronu, dok krenem na put, mislim da bi mi javili da je umrla. Stalno mi je to u glavi. Svesna sam da je ovo njen kraj. Da se razumemo, ja sam radila i naradila se u životu, tako da imam da preživim i da sebi priuštim ono osnovno. Bitno mi je da nisam ni gladna ni žedna, pa kotrljam ovako dokle budem mogla. Uplaćujem inostranu penziju, ali nemam još godina za penziju, mada mislim da mene ta penzija ne bi sada izvadila iz ove krize – otkrila je Goca.

AUTOR: JELENA VUJINOVIĆ/STAR

FOTO: BOJAN VUKOVIĆ/ RAJKO RISTIĆ/ IVAN VUČIĆEVIĆ/ ATA IMAGES