Ishrana na radnom mestu svet novine svet portal
Svet

May 27, 2024 14:30

By

Ishrana na radnom mestu mora biti kvalitetna: Nezdrave grickalice možete zameniti ovim namirnicama

Ishrana na radnom mestu mora biti raznovrsna

Ishrana na radnom mestu definitvno je u većini slučajeva nekvalitetna ali moramo postati svesni da je ona ključna i dok radimo. Dok sedimo za radnim stolom bilo u kancelariji ili kod kuće, većina poseže za hranom ili pićem koja će uvek biti, uz vas, na stolu. Uglavnom su to nezdrave namirnice koje vam prijaju u tom trenutku, ali vam nanose ipak veliku štetu.

Ishrana na radnom mestu – Ne činite ove greške 

Studija pokazuje da 90 posto ljudi na radnom mestu popije više od 3 kafe zbog stimulacije i sabiranja misli. Umesto kafe, predlažemo da odaberete ceđeni limun, narandžu ili neki miks voća koji možete napraviti prethodno veče i poneti na posao.

Osim toga, na stolu zaposlenog, uvek se nalazi činija sa perecama i sličnim nezdravim grickalicama. Ovo možete zameniti kokicama, indijskim orahom, lešnicima ili orasima.

Ishrana na radnom mestu svet novine svet portal

Guliver Getty Images

Mnogo energetskih pića, pored kafe. Velika greška. Kofein vara telo: vezuje se za receptore, a adenozin ne može da stigne tamo. Zbog toga ne osećamo umor i pospanost nekoliko sati, ali onda ponovo zaspimo. Ali samo zato što nas kofein čini budnijima ne znači da se uopšte ne osećamo umorno piše Triat nutricionista.

Pročitajte Ishrana zbog koje je Novak Đoković spreman, jak i zdrav – Košta samo 300 dinara i ima je u svakoj prodavnici

Slatkiši, bananice, kikiriki u čokoladi sve su to grickalice koje su u 90 posto slučajeva viđene na radnim stolovima. Umesto rafinisanog šećera, odaberite voće koje će vam utoliti želju za slatkim. Jabuka i svi sezonski darovi prirode mogu biti odlična opcija. Kod kuće, takođe veče pre, možete napraviti voćnu salatu.

Ishrana na radnom mestu svet novine svet portal

Guliver Getty Images

Ne jedete uopšte! Naravno, treba biti umeren u svemu ali ništa ne konzumirati celo radno vreme je stres za organizam. Popijte uvek čašu vode sa kriškom limuna ili pojedite integralni sendvič ili domaću ovsenu kašu.

Naša topla preporuka!

AUTOR: SVET

FOTO: GETTY images