Kikiriki bajadera
Svet

December 2, 2023 11:45

By

Kikiriki bajadera: Ukusne posne štanglice, jednostavne za spremanje

Kikiriki bajadera – Posne štanglice sa ukusom kikirikija

Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.

za 10 osoba
posno jelo
priprema: 30 min.

Sastojci:
* 250 g margarina
* 150 g šećera
* 1 vanil-šećer
* 100 ml vode
* 200 g čokolade za kuvanje
* 150 g neslanog kikirikija
* 300 g mlevenog posnog keksa

Za glazuru:
* 100 g čokolade za kuvanje
* 3 kašike ulja

Pročitajte Lešnici i bela čokolada, spoj ukusa koji oduševljava – Ovaj recept za Egipat kocke morate probati

Kikiriki bajadera

Ženja Aćimović

Priprema:

1. U šerpici sjediniti vodu, šećer i vanil-šećer, pa kuvati dok ne proključa. Dodati kockice margarina i čokolade, pa nastaviti zagrevanje na umerenoj temperaturi dok se sastojci ne rastope.

2. Smesu izmaći s ringle, pa dodati u nju mleveni keks i kikiriki, te izmešati da bi se dobila ujednačena masa.

3. Četvrtasti kalup dimenzija 20×20 cm obložiti papirom za pečenje i izliti u njega smesu. Ostaviti je na hladnom da se stegne.

4. Za pripremu glazure, čokoladu otopiti na pari s malo ulja, pa preliti preko stegnute smese u kalupi i sačekati da se stegne. Nakon što se kolač stegne iseći ga na štanglice.

Ove i mnoge druge proverene recepte naći ćete na sajtu
www.bakinakujna.rs
A na kioscima možete pronaći najnoviji broj Bakine kujne! Kupite, čuvajte, kuvajte, jer tu smo zbog vas!

AUTOR: SVET

IZVOR: Bakina kujna

FOTO: Ženja Aćimović