Star

6 Aprila, 2021 12:00

Kolege sa estrade se OPROSTILE od Tozovca! Njegove pesme su VEČNE!

Nakon tužne vesti da je Predrag Živković Tozovac da je izgubio bitku sa korona virusom, oglasili su se brojni pevači i njegove kolege sa estrade emotivnim porukama.

Poslednji pozdrav legendi

Među prvima, javno se legnde opsotio direktor Grand produkcije Saša Popović:

Danas kada sam čuo ovu tužnu vest, shvatio sam da nam nije otišao samo dragi Tozovac, već je otišao i jedan veliki deo života svih nas. Otišlo je jedno divno vreme u kome nam je Toza svojim postojanjem i muzikom činio život lepšim. Voleo sam da radim i sarađujem sa njim, obožavao sam ga kao čoveka, njegov duh i vedrinu. Tozovac je bio prvi voditelj u Grand produkciji, zajedno sa Draganom Katić i Čobijem vodio je emisiju „Zvezdano nebo” , koja je kasnije promenila ime u „Grand parada”. Pesme koje nam je ostavio nadživeće i sve nas, jer je reč o vanvremenskim hitovima, o muzici koja nikada neće prestati da se sluša. Saučešće njegovoj porodici, prijateljima i svima nama koji smo ga voleli i poštovali. – rekao je Saša Popović za SVET.

Pevačica Ana Bekuta se oglasila za Pink.rs nakon saznanja da je preminuo Tozovac, a njena emotivna poruka će mnogima navesti suze na oči.

Sve je punija nebeska kafana, a naše će kafane, samo zato što je Predrag Tozovac upravo otišao, prazne ostati zauvek. Ne želim da patetišem i naglašavam kakav je čovek bio, takve reči na kraju dobijaju svi. Otišao je Tozovac i danas nije izašlo sunce. Neka ti je večna slava, a naše će sunce zauvek biti barem stepen hladnije, a ovaj okrutni svet hiljadu stepeni prazniji – rekla je Ana za Pink.rs.

Pevač i kolega Miroslav Ilić tužan je zbog smrti kolege kojeg smatra prvim i najvećim na našim prostorima.

On je za mene prvi i najbolji. Pomerio je kriterijume u ovom zanatu, pre svega mislim smisao za humor, mangupluk i kao autor, izvođac, posle možeš da ređaš kako hoćeš, ali on je bio prvi. Poslednji put smo se videli na snimanje novogodišnjeg programa – rekao je sa setom Miroslav Ilić.

Pevačica Dragica Radosavljević Cakana sa velikim bolom primila je vest da je njen kolega Predrag Živković Tozovac preminuo u 85. godini, nakon borbe sa korona virusom.

Znam ga otkako pevam. Skoro sam se čula sa Mimom (pevačevom suprugom, prim. aut.), rekla mi je da se on bolje oseća. Rekla mi je da ćemo se čuti kad on izađe, da će mu preneti pozdrave od Neše i mene, da će mu reći da se drži. On je prava srpska legenda za kojom treba žaliti. Toliko pozitivno i dobro stvorenje, divan kolega. Voleo je ljude, prosto je bio prava zvezda, jugoslovenska. Baš sam šokirana… – kaže kroz suze Cakana za Blic.

FOTO: IVAN VUČICEVIC/BOJAN VUKOVIC