Najbolji teniser sveta Novak Đoković
Svet

October 7, 2023 22:00

By

Najbolji teniser sveta i njegova supruga iskreno o braku i vaspitanju dece: Ne slažemo se sigurno u svemu…

Najbolji teniser sveta Novak Đoković i njegova lepša polovina govorili su o vaspitanju dece

Novak Đoković Fondacija je u mts Dvorani večeras organizovala susret sa dr Gaborom Mateom, lekarom i stručnjakom u oblasti ranog razvoja, stresa i bolesti zavisnosti.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković

ATA images

Najbolji teniser sveta i njegova supruga kroz fondaciju se dugo bave temom ranog razvoja dece

Tokom razgovora sa novinarima, Jelena Đoković je izjavila da su se ona i Novak pre nego što su postali roditelji puno bavili ranim razvojem dece kroz rad njihove fondacije i na taj način su stekli zajedničke uvide kako treba vaspitavati decu i kakva pažnja im je neophodna da bi se razvili u zdrave ljude.

“Kao odrasli ljudi svako je na svoj način učio šta njemu prija i kako veruje da treba da se vodi zdrav život. Mi kao partneri često pričamo o tome. Naravno da imamo i slaganja i neslaganja, to je prirodno. Trudimo se da naučimo da konflikte rešavamo na konstruktivan način i da različita mišljenja budu uvažena sa poštovanjem. Mislim da smo do sada to dobro savladali kao partneri, ali i kao roditelji” – objasnila je Jelena.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković

ATA images

Pročitajte Zajecao na sav glas zbog sina Stefana – Novak Đoković potpuno slomljen nakon izgubljenog Vimbldona VIDEO

Novak Đoković u razgovoru istakao je da se sa suprugom neretko mimoilazi u mišljenju.

“Ne slažemo se sigurno u svemu i kao što je i Jelena rekla, to je poenta za svaki odnos, brak, porodicu. Kada smo postali roditelji, mi smo nekako oživljavali onaj način vaspitanja na koji su se naši roditelji oslanjali, kako smo mi proveli detinjstvo i kako smo mi vaspitavani. To j prosto ukorenjeno u naš genetski kod, a to se posle odražava i na naš način roditeljstva i naravno da je bitno imati svest o tome da se potrudimo da budemo još bolji nego što su naši roditelji bili prema nama. Suština je fondacije da se produbljuje ova tema koja je veoma osetljiva. Potrebno je biti otvorenog srca i uma, a greške u roditeljstvu svi pravimo, na kraju na greškama se i uči” – istakao je najbolji teniser sveta.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković

ATA images

Na pitanje da li su već sada kao roditelji uvideli određene greške u vaspitavanju dece, te da li su ih razmazili, Đoković je odgovorio:

“Mislim da bi bio veliki problem da ne vidimo greške. Grešaka zaista ima mnogo, ali nije greška razmaziti dete. Mislim da je neophodno da se što više priča o ovoj temi, a onda stvaramo jedan zajednički pristup roditeljstvu koji je za društvo i naše podnevlje prihvatljiv. Suštinski moramo tome da se prilagodimo” – rekao je na kraju razgovora najbolji teniser sveta Novak Đoković.