Saopštenje Jelene Karleuše
Svet

August 15, 2023 18:33

By

Ja sam ovde ALFA: Apokalipsa zbog pesme posvećene Dušku, Karleuša izdala saopštenje FOTO

Saopštenje Jelene Karleuše izazvalo veliki bum u javnosti nakon izlaska albuma

Jelena Karleuša posle jedanaest godina objavila je svoj 11. album pod nazivom “Alpha”. Velikom brzinom krenuli su da rastu pregledi na jutjubu, a komentali su se samo nizali.

Pročitajte Duškov odgovor stigao iz daleka, bole reči o Karleuši i deci – Smogao je snage samo ovo da izusti FOTO

Razvod Jelene Karleuše

Rajko Ristić

Nakon tišine i velikog buma koji je izazvala izbacivanjem kompletnog albuma, Jelena se konačno oglasila:

– Jako radi Karlin bič! Evo da vam se po prvi put obratim od izlaska novog albuma. Hvala za rekordan stream, za rekordne preglede, milione komentara… Čitav koncept albuma, redom svih pesama i ovog videa koji će teško ikad iko na ovim prostorima u produkcijskom i idejnom smislu ispratiti, osmišljen je da pomeri granice domaće muzike i pravila šou biznisa na Balkanu. To se od mene i očekivalo. Verujem da ima puno onih kojima je potrebno vreme da prosto shvate muziku koja je ispred svog vremena i koja je svetski trend, ali tako je uvek bilo sa mnom i balkanskim zadrtim stegama i primitivizmom.

Pročitajte Duško otkrio razloge razvoda od Karleuše – Niko nije ni slutio da su u sve upleteni i ovi muškarci

Jelena Karleuša u crnini

Foto: Ata images

– Na Balkanu, pogotovo u Srbiji je poslednjih godina došlo do šokantnog porasta treša i šunda u muzici, poplave bugarskih petparačkih sra*a, jeftinih amaterki u haljinicama od tri dinara i muzičkom produkcijom iz Tadžikistana. Srbija i Balkan moraju da guraju napred, a ne da bugarski turbo treš bude nešto što bilo ko sluša, sem krišom u četiri zida svoje sobe. Muzika mora da gura napred, mora da se ide u korak sa svetskom produkcijom, a zašto da ne i da budemo bolji od sveta.

Pročitajte Beba je tu – Jelena Karleuša pet dana pred 45. rođendan obradovala javnost vestima o prinovi FOTO

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Karleuša (@karleusastar)

– Ovo je album koji je objavio najveći muzički gigant na svetu – Universal i na ovaj način stavljamo Srbiju i Balkan na mapu svetskih dešavanja. Skoro 30 godina sam pomerala granice zadrtog balkanskog mentaliteta i niko nikad nije mogao da me zaustavi. A sada, sada ne pomeram granice, sada ih rušim! Za napred! Ko želi neka živi u prošlosti, neka ima seljačke zadrte stavove i sluša jeftini turbo folk protiv kog nemam ništa, ali bar neka je skup! A svi ostali idemo napred! Srbija pokazuje da može da ima svetsku produkciju i svetski zvuk, svetske izvođače i viziju koju će svet pratiti! Uživajte, slušajte nove pesme i lepe stvari tek slede – napisala je Karleuša.

AUTOR: SVET

FOTO: Instagram