Aca Sofronijević
Svet

November 28, 2022 19:07

By

Aca Sofronijević očarao poznatu pevačicu, a iz njihovog poznanstva rodilo se nešto prelepo

Aca Sofronijević udružio se s Aleksandrom Kovač i napravio neverovatnu pesmu

Prijateljstvo između Aleksandre Kovač i Aleksandra Sofronijevića rezultiralo je novom pesmom “Ej kafano”, koju je ona namenski napisala poznatom orkestru.

Pročitajte: Bilo nam je lepo, živeli smo fino, ali… Aca Sofronijević otkrio razlog raskida veridbe sa Sanjom Ćulibrk 

Bojan Stevanović

Osim muzike, Aleksandra potpisuje i tekst, dok se u svom čuvenom studiju “AS studio ton”, aranžmanom bavio sam Sofronijević.

– Ovo je jedna vrlo posebna, emotivna i snažna pesma, one koje ostaju za sva vremena. ‘Ej, kafano’ zapravo je jedna prava ženska kafanska pesma, kakvih skoro uopšte nema u našoj narodnoj muzici, a posebno je zanimljivo to što ju je napisala upravo žena, naša prijateljica i vrhunska kompozitorka Aleksandra Kovač – kaže Aca Sofronijevic i dodaje:

Pročitajte: Aca Sofronijević priznao – Dok sam živ biću zahvalan Popoviću i Žiki

Bojan Stevanović

– Naše pevačice Mima i Ana otpevale su ovu pesmu sa puno emocije i derta. Srećan sam što će naša publika, posebno ženska, uživati u ovoj pesmi i fantastičnom spotu koji verno prenosi atmosferu pesme.

Spot za pomenutu pesmu radili su Bojan Stevanović i Miloš Đorđević, dok se za kompletan staljing svih učesnika pobrinuo Mladen Baron.

Bojan Stevanović

Ovo je inače, samo jedna u nizu pesma koje orkestar Aleksandra Sofronijevića snimio i koja je pokazatelj njihove ozbiljnosti i namere da se bave sopstvenom karijerom, mimo muzičke pratnje poznatih pevača u regionu.

Pesmu “Ej kafano” možete poslušati ovde:

 

AUTOR: VESNA MILANOVIĆ

FOTO: BOJAN STEVANOVIĆ