Scandal

19 Novembra, 2020 11:17

„Ljubo GMAZE, tužiću te za KLEVETU!“ Harmonikaš VAN SEBE zbog izjave Aličića!

Folk pevač Ljuba Aličić izjavio je u emisiji „Ami G show“ da čuveni srpski harmonikaš Mirko Kodić „ne zna ni foršpil da odsvira“.

Razočaran u folkera!

Mirka je to jako pogodilo, kako kaže celu noć nije mogao da spava zbog javnih prozivki, te će ovih dana podneti tužbu protiv folkera.

– Ljubu ću tužiti po svim osnovama, i za klevetu i uvrede, duševni bol. Dobitnik sam nacionalne nagrade i nagrade za životno delo, a on blati moje ime i karijeru. Šta sam ja doživeo, da me jedan gmaz tako blati u emisiji, to je strašno. Povredio me kao umetnika da nema dalje, a s druge strane i nije kad čujem ko je to rekao. Vežbao sam po deset sati dnevno, dao sam srce i dušu svom narodu. Zvaću danas mog advokata da se pozabavi tim pitanjem – rekao je Kodić za ‘Kurir’ i dodao:

– Sarađujemo već 40 godina, komponovao sam mu i pesmu „Na starom mostu“. Ne znam je l’ on bio pijan u emisiji, ne znam šta mu se desilo. U pet sam ustao jutros, nije mi bilo dobro, šetam od nervoze po kući ko ludak. Zovu me svi. I Nada jadna, i njoj je bilo neprijatno. Da je rekao tokom emisije „ja se izvinjavam gospodinu Kodiću što sam slagao“, ja bih mu oprostio. Ali ne, on je nastavio po svom – završava iznervirani Mirko.

Tokom gostovanja u emisiji „Amidži šou“ Ljuba i Nada Topčagić su pričali o dogodovštinama, pa su se tako dotakli i poznatog harmonikaša.

– Mirko Kodić i ja smo nagrabusili na jednoj svadbi. Gazda kaže na sto, ja na sto. Kaže gazda: ‘Pevaj Zaklanjaš mi sunce‘. Mislim da je Kodić tad i naučio da svira tu pesmu – rekla je pevačica, kada se uključio i Aličić.

– Mirko Kodić nikad nije znao nijedan foršpil da odsvira, a kamoli da odsvira „Zaklanjaš mi sunce“ – izjavio je u emisiji.

FOTO: IVAN VUČIĆEVIĆ/ ATA IMAGES