nada topčagić
Svet

16 Aprila, 2022 21:00

Nadu Topčagić boli nepravda: Ceci i Breni je oprošteno, a ja sam uništena

Nada Topčagić ima blistavu karijeru, publika je obožava, prodala je milione ploča, ali neke nepravde ne može da zaboravi. Jedna od njih je i to što je zbog nastupa u Vukovaru za vreme rata bila kažnjena, a njenim kolegicama greške su oproštene. Šta je zapravo boli, Nada je nedavno ispričala za Svet.

Pročitajte: Nada Topčagić raskrinkala Cecu – Otkrila šta je radila pre braka sa Arkanom

Nada Topčagić

Rajko Ristić

– Kad je bilo ratno stanje, došla ekipa po nas, kažu moramo da pevamo u Vukovaru. Era Ojdanić, voditeljka Violeta Papić, Vanesa, ja i još neki. Ma jedva smo žive glave izvukli odande. Puši se na sve strane, fijuču meci, granate padaju, haos živi da ti se krv sledi. Nema struje, nema ničega, samo neka hala gde su se proizvodili ćebići, tu treba da nastupamo. Puno naroda došlo, organizator kaže da dok ne izađemo na binu, budemo na podu jer snajperom mogu da nas ubiju. Mi smo četvoronoške izašli na binu. Ja izašla da pevam kad dolazi neko od vojske i stavlja mi kokardu na glavu. Slikaju svi živi tu kapu, CNN snima. Jedva smo se vratili, Bog nas je spasao da nam vozilo ne dignu u vazduh ili nas izrešetaju. Da sam imala tad ovu pamet, nikad ne bih išla.Ta kapa mi je toliko problema napravila. Nema šta mi tamo posle nisu govorili i kako me nazivali, bila sam četnikuša, u hrvatskom parlamentu se raspravljalo o meni, zabranili me svuda, ma haos i katastrofa.

Nada Topčagić: „Ceci i Breni je sve oprošteno”

Ceca RAznatovic

Rajko Ristić

Iako se svojevremeno i Lepa Brena slikala u uniformi, Nada kaže da njoj to nije zamereno.

-Pa nije baš tako. Meni su jako zamerili kokardu, njoj nisu. Ona ide, nastupa. Ceca ide po Bosni, a meni su zamerili kao da sam pola države ubila. To me je koštalo karijere. Onda se vratim u Srbiju, gde sam pevala na desetine humanitarnih koncerata i ništa, nikakvo priznanje, ni hvala, ništa… Kroz celu karijeru su me sklanjali. Zbog toga sam i RTS napustila, zbog nekih ljudi – priznala je Nada Topčagić.

AUTOR: Svet

FOTO: Rajko Ristić