Zdravstveno stanje Marije Bulat
Svet

September 21, 2023 09:00

By

Kosti pucaju, bolest je uzela pod svoje: Teški dani Marije Bulat nakon jezivih lekarskih dijagnoza

Zdravstveno stanje Marije Bulat teško je i neizvesno

Supruga kralja splavova, Marka Bulata, Marija bije tešku zdravstvenu bitku. Krvni sudovi izgledaju kao da ima 70 godina i boluje od anemije i dva autoimuna oboljenja. Kako je istaknuto u narednom izlaganju iskreno i bez zadrške, doktorka koja je inače i njena dobra drugarica rekla je da je zdravstveno stanje Marije Bulat neizvesno.

Zdravstveno stanje Marije Bulat

ATA images

– Imam tešku anemiju nepoznatog uzroka, dva autoimuna oboljenja i limfadenopatiju, što sve izaziva ta anemija. To je bolest krvi koja predugo traje… Imala sam problem sa kičmom, jako sam se gojila tokom trudnoća, a troje dece nije malo. Dok sam radila u policiji radila sam posao koji nije baš pogodan položaj za kičmu, trenirala sam tenis dugo i to je ostavilo posledice na moja leđa. Zašto koske same pucaju… Trpeći taj bol došlo je do deformiteta tela, odnosno skolioze i kifoze. Sama činjenica da ti je kost sama pukla i prelomila se i da može da naprsne i druga i treća, to je znak za uzbunu da nešto nije u redu. Sada se borim da se osposobim – istakla je Marija koja je u svojoj iskrenoj ispovesti otkrila šta ju je navelo da se u tim teškim trenucima bori, a ne da odustane.

Zdravstveno stanje Marije Bulat

Ata Images

– Deca i oči moje majke su me terale da se borim. Njena tuga kada mene vidi takvu… Momenat kada smo vozili decu u kolicima, kao da ih zabavljamo na moru. Kad je sin krenuo da mi pada na ivičnjak, a moje telo nije moglo da odreaguje – rekla je Marija i nastavila:

Pročitajte Večeras svi samo u nju gledaju – Supruga Marka Bulata posle sukoba sa mužem neprepoznatljiva 

– Nisam mogla da se savijem i da mu pomognem, mislim da se nije povredio samo zato što je gledao u mene i dočekao se na laktove. Sva ta želja da idem sa njima u park, da treniram, da se bavim sportom, da izađem sa svojim mužem, da osvanem i da kažem mami da sam dobro, da mi nije ništa… To me je nateralo da se borim – istakla je Bulatova žena.

Zdravstveno stanje Marije Bulat

Instagram Screenshot

Suicidne misli, kako kaže, nikada nije imala, ni u najtežim momentima borbe.

– Fizičke stvari obavlja tata, ali ja sam stalno uz njih. Ne smem da posustanem, nekad mi je teško, ali borim se, idem na terapije. Bitno mi je da sam živa svojoj deci, makar i u kolicima. Tada znaš na čemu si. Naučiš da živiš tako. Ako se u glavi predaš, nikome nisi dobar. Nikada nisam pomišljala o suicidu, ni u tim trenucima – rekla je Marija Bulat i otkrila šta joj lekari predviđaju.

Pročitajte Samo su im molitve ostale – Marko Bulat saopštio tužne vesti FOTO

– Rekli su kad prestane da me boli, to što me je onesposobljavalo da hodam, te frakture, to će značiti da one zarastaju. Tek treba da dođem do pravih terapija, biće to mukotrpno, ali nisam ni prva ni poslednja – istakla je ona.

Zdravstveno stanje Marije Bulat

Instagram Screenshot

Najteži trenutak bio joj je kada joj je drugarica, koja je inače doktorka, rekla da je njeno stanje neizvesno.

– Kada mi je prijateljica koja je doktorka rekla: “Ne znam šta da ti kažem, naredna 72 sata su neizvesna“, to mi je bilo najteže. Kod njih postoje samo dve reči – stabilno i nestabilno. Ja nisam ni svesna još uvek šta sam prošla – drhtavim glasom ispričala je Marija Bulat, supruga našeg poznatog pevača, u emisiji “Život piše”.

Pročitajte Marko Bulat progovorio o zlostavljanju, nije štedeo Mariju – Ono što je rekao zaboleće sve majke

Podsećanja radi, Marija Bulat 2022. godine bila je primljena u bolnicu posle velike i teške borbe sa anemijom. Iz bolnice je izašla vidno mršavija kako bi nakon godinu dana ponovo otkrila da je njeno zdravstveno stanje još uvek neizvesno. Danas ne posustaje zbog dece i porodice i sigurna je da će iz ove borbe izaći kao pobednik…

AUTOR: SVET

FOTO: ATA images