Svet

26 Septembra, 2020 21:00

Dragana SPASILA život VAN DAMU! Hitno OPERISAN!

Dragana Mirković spasila je život svom dugogodišnjem prijatelju Žan Klodu van Damu smestivši ga u prestižnu kliniku u Beču, gde su ga vrhunski lekari hitno operisali.

Preko svojih veza smestila ga u prestižnu kliniku!

Slavni glumac imao je dugogodišnji zdravstveni problem sa prostatom, a kako se stanje pogoršalo, moralo je brzo da se odreaguje. Dragana i Toni su znaliza to jer su bliski prijatelji, a pošto poznaju najbolje lekare u Austriji, predočili su im problem koji glumac ima, pa su preporučili najbolju soluciju za njega i vrlo brzo je doneta odluka o intervenciji.

-Klinika na kojoj je operisan Žank Klod važi za jednu od najprestižnijih u Evropi. Tu se operišu državnici, političari, zvezde šou-biznisa. Zagarantovana im je privatnost, najbolja moguća nega, a moraju da ispune samo jedan uslov, a to je da imaju dubok džep. Naime, samo krevet, odnosno ležanje po danu, bez ikakve terapije i lekara košta 2.000 evra – kaže za SVET na početku razgovora izvor koji je zaposlen u klinici i nastavlja:

-Ne kažu džabe, što si uspešniji u poslu, što si veća zvezda, prizemniji si. On je zaista bio divan, ljubazan. Kada bi nam se obratio za bilo šta, delovalo je skoro pa stidljivo. Kod nas je ležao desetak dana, posle čega je otpušten na kućno lečenje uz redovne kontrole. Prvi dan su mu urađeni detaljni pregledi, analize, a već narednog se našao na operacionom stolu. Sve je prošlo u najboljem mogućem redu ispričala nam je žena koja radi u ovoj klinici, a koja je rodom iz Srbije i dodala:

-Iako je u malo poznijim godinama, brzina oporavka nas je iznenadila. Na to je uticalo što on ceo život vežba, vitalan je, tako da je sve to podneo čak i lakše nego što se očekivalo. Mislim da ga je Dragana Mirković dovela kod nas, nisam radila taj dan tako da je nisam ni videla, ali mi kolege kažu da je bila. Svaki dan mu je stizalo sveže cveće, korpe sa voćem, baš se vidi da su pravi i veliki prijatelji – završava žena iz klinike.

Inače, Dragana Mirković važi za nekog ko je tu uvek da pomogne svakom ko ima neki zdravstveni problem. Tako je prošle godine svojoj koleginici i prijateljici Vesni Zmijanac u Beču našla stručnjake koji će je pregledati zbog povišenog pritiska sa kojim se pevačica godinama borila i mučila. Nije tajna ni da se Dragana našla i Miri Škorić kada je operisana od kancera i da joj je slala lekove iz Beča.

Njena osetljivost i briga za svakog ko ima zdravstvene probleme ne čudi jer je i sama prošla kroz veliku borbu i čak celu godinu ležala u bolnici. Kada je imala samo godinu dana, lekari su primetili da ima iščašene kukove. Previđali su da će jo jedna noga ostati kraća, pa je do svoje druge godine bila u bolnicama, operacijama i u gipsu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dragana Mirković (@dragana_mirkovic) on

-Roditelji su mi bili očajni, majka je mnogo plakala. Bila je tragedija imati žensko dete koje neće moći lepo da hoda. Naš stari kum joj je rekao: ‘Nemoj da plačeš, to dete će biti nešto posebno.’ Do druge godine bila sam po bolnicama, dugo u gipsu, na terapijama, odvojena od majke jer joj nisu dozvoljavali da bude sa mnom. To je veliki greh prema deci što nisu s majkom dok leže u bolnici bespomoćna. Za mene je to bila strašna trauma, dugo sam se plašila bolnice, imala sam noćne more. Košmarni snovi potrajali su do tinejdžerskih dana  ispričala je Dragana Mirković svojevremeno.

Na nesreću, ni danas nije bez brige i muke jer joj je od stresa obolela štitna žlezda koja joj je izazvala povišen pritisak, glavobolje i lupanje srca, pa je na terapiji koju će morati da uzima do kraja života.

AUTOR: IVAN GAJIĆ/SVET

FOTO: RAJKO RISTIC/ ŽARKO RADOVANČEV/ PRIVATNA ARHIVA/ INSTAGRAM