Ćerka Igora Jurića svet novine svet portal
Svet

May 22, 2024 22:00

By

Posle gubitka ćerke više ništa nije isto: Igor Jurić otkrio koja je prva pomisao na njegovog izgubljenog anđela

Ćerka Igora Jurića Tijana nikada neće biti zaboravljena

Neke se boli nikada ne prebole, samo se nauči kako sa njima da se živi. Igora Jurića sa vremena na vreme gledamo u emisijama, i tada on šalje jasnu poruku da želi da se nijednom detetu ne ponovi ono što se dogodilo Tijani. Ćerka Igora Jurića izgubila je tragično život ali posle evo skoro deset godina čini se da je njen tata vratio volju za životom i da veruje u ljudsku dobrotu. Da li je zaista tako, u “RTS ordinaciji” je otkrio baš Igor Jurić, Tijanin i Saškin tata i osnivač Fondacije „Tijana Jurić“.

Ćerka Igora Jurića svet novine svet portal

Antonio Ahel/ATAImages

Ćerka Igora Jurića nastradala pre 10 godina

Igor Jurić otkrio je ovom prilikom koja je prva pomisao na nju…

Pročitajte Uspešna, sa posebnim stavom – Igor Jurić pokazao prelepu ćerku, a evo kakav odnos ona ima sa maćehom Milenom FOTO

– To je griža savesti, moja ogromna griža savesti, mislim, sada deluje sebično zato što kada me sada pitate da se setim nje, a ja opet nekako idem od sebe, ali to mi je prva pomisao na nju, zato što se mnogo kajem što sam manje vremena, nego što sam trebao, provodio sa njom i zapravo to je danas moja poruka kada idem po Srbiji i govorim i razgovaram sa roditeljima i decom upravo na tu temu je zapravo vrednost i vrednovanje jednog života.

Ćerka Igora Jurića svet novine svet portal

ATA images

– Ja sam posle Tijanine smrti zapravo shvatio pravi smisao života, sve do tada je, čini mi se, bilo nešto potpuno pogrešno, gde ja nisam vrednovao prave stvari, gde sam više išao za materijalnim, misleći da želim njoj da obezbedim, njoj i Saški obezbedim nešto bolje, što je bilo potpuno pogrešno. To sam shvatio, naravno, onog momenta, kada sam je izgubio.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Igor Jurić (@igorjuric73)

– Tako da, ta griža savesti mi je prva pomisao na Tijanu, zato što se mnogo kajem i to će ostati onako jedna ogromna rana i rekao sam da to nosim do kraja života i neću se moći nikako osloboditi i čini mi se na samrti da ću isto kajati se što sam od njenih petnaest godina, nekih pet, šest godina bio u inostranstvu, želeći da obezbedim kao neki život, bolji život, a zapravo nije nam bio potreban. Što se tiče same Tijane, to je ta njena dobra duša, njena želja da samo peva, da se igra i da voli ljude – prisetio se Igor a zatim je za RTS ordinaciju otkrio da li je ikada osećao krivicu zbog toga što se dogodilo i kako se borio sa tim osećajem…

Ćerka Igora Jurića svet novine svet portal

ATA images

Ćerka Igora Jurića imala bi predivne uspomene s tatom ali sudbina je rekla drugačije

– Svaki roditelj koji izgubi dete, to je neko moje iskustvo i moje mišljenje nosi tu krivicu. Nikada se neće rasteretiti te krivice. Ja danas vrlo objektivno imam i nosim tu krivicu sa sobom i reći ću vam zašto. Na radionicama kada razgovaram sa roditeljima, uvek kažem, nije ta krivica opterećujuća krivica ili da ja sebe bolesno kažnjavam, ali sam jako objektivan i realan u smislu da ono što ja danas pričam sa decom, ja nisam na taj način razgovarao sa Tijanom, ja nisam razgovarao o mogućim opasnostima koje danas svaki roditelj treba da nekako ima svest o tome i da se informiše i da na kraju to prenese na svoje dete.

– Ja mojoj Tijani nikad nisam rekao vidi ako je neko kasnije doba, ostaneš sama, ako ne moraš po svaku cenu, nemoj da ideš, doćiće neko po tebe, ipak su vremena nezgodna, bez obzira gde se nalaziš, doćiće ili mama ili baba, deda, ujak ili ja, nebitno, ko je tu u blizini, on će biti tu za tebe, nisam smatrao da treba o tome da pričam sa njom, nisam smatrao da je to nešto što nosi danas život – rekao je Igor i dodao da je pričao sa Tijanom o tome, da bi ona sigurno to poslušala i ne bi tada išla da vrati duks te večeri kada je oteta.

Ćerka Igora Jurića svet novine svet portal

ATA images

Prisetio se i da je prva tri meseca bio u depresiji i nije mogao da shvati koji je pravi smisao, ali se trudio da ne bude tužan, već srećan što je Tijanin otac i što ima divne uspomene sa njom. Ovako je pronašao svrhu života…

– Jednog dana, ne znam kako da vam kažem, znate ono kada u crtanim filmovima gledate kada neko upadne u prašinu, pa otrese prašinu sa sebe i kaže dobro, ajde da vidimo šta možemo da uradimo i to je bilo to. Dobro, izgubio sam, ovo je ogromna tragedija za sve nas, ali sam toliko srećan, ja sam Tijanin otac, ja vam ne mogu opisati to, ja sam Tijanin otac, pa kako bi mene Tijana danas doživljavala i krenuo sam.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Igor Jurić (@igorjuric73)

– Nisam se mogao pomiriti sa tim da pre svega, Tijana nestane, a da policija nagađa da li treba da krene u potragu ili ne, nisam se mogao pomiriti sa tim da mi kao porodica nismo imali stručni razgovor sa psihologom tih dvanaest dana dok je trajala potraga – istakao je Igor Jurić za „RTS ordinaciju.”

AUTOR: SVET

FOTO: Photo: M.M./ATAImages