Ćerka Đorđa Davida
Svet

May 11, 2023 19:32

By

Ubistvo u porodici Đorđa Davida: Sve se desilo pred njegovim očima, muzičar potpuno zanemeo

Otac Đorđa Davida ubijen pred njegovim očima

David Nikolić, poznatiji kao Đorđe David još u detinjstvu je pokazivao brojne talente, za glumu, muziku… A za njegovu umetničku crtu je, kako sam priznaje, kriv njegov otac.

Pročitajte Bio je sa unukom pevača kog je voleo ceo Balkan – Đorđe David otkrio tajnu koju je čuvao čitav život 

Otac Đorđa Davida

Ata images

Nažalost, otac Đorđa Davida ubijen je kada je muzičar imao samo četrnaest godina.

Otac Vasilije odveo me je sa 10 godina u dramsku sekciju koju je imala Radio Televizija Beograd, i tada sam prvi put video Buleta Goncića, Sonju Savić, Brstinu i druge. Moj otac je bio član saveza komunista, i dok su svi gledali da zabodu neku lovu i vikendice, njega to nije zanimalo. On je bio tajni savetnik u Titovom kabinetu i smrt oca me je negde opredelila za umetnost, uprkos tome što su svi u porodici bili akademski obrazovani ljudi, doktori, ja sam rešio da se bavim onim gde mi sloboda dozvoljava da budem svoj –istakao je muzičar za Grand. A dotakao se i tragedije koja mu je promenila život, a u kojoj je otac Đorđa Davida nastradao.

Pročitajte  Ostvario svoju najveću želju – Čestitke pljušte sa svih strana, Đorđe David plače od sreće (foto)

Otac Đorđa Davida

Ata images

– Bila je u pitanju politička nameštaljka, izrežirana. On i ja smo bili u kolima, meni dlaka sa glave nije falila, a on je ostao na mestu mrtav. Ali bio je i ostao autoritet u mojoj glavi. Ja sam se nakon toga strašno promenio, jer je moj heroj bio poražen. Nisam imao ni 15 godina i to su stvari koje mladom čoveku naprave lom u glavi – rekao je roker ispričao kako je emotivni gubitak kasnije uticao na to da krene putem poroka.

Pročitajte Đorđe David isprozivao Balaševićevu ćerku – Ne znam zašto se mala neuspešna ćerka bavi mnome

Otac Đorđa Davida

Ata images

– Kad izgubiš idola u tim godinama, osećaš se potpuno izgubljeno, nesigurno, kao da nisi svoj i tražiš utočište u onima koji su slatkorečivi. Otišao sam u nekom trenutku pod led, samo heroin nisam probao. To je trajalo godinu dana, vrlo intenzivno. Zahvaljujući sportu i porodici, a nakon što sam video kako mi odlaze prijatelji, odlučio sam da pronađem izlaz. Mnoge od njih sam ispratio na onaj svet, bilo je tu dece mnogih poznatih ličnosti, predsednika država i predsedništa i svaka smrta je izazivala bol i potvrđivala da sam ja na dobrom putu tim što sam se opredelio za umetnost i za čist način života – ispričao je roker u emotivnoj ispovesti.

IZVOR: GRANDONLINE

FOTO: ATA IMAGES