Svet

24 Januara, 2022 17:00

Posle 15 godina borbe sa rakom Mira Škorić dala savet koji spašava život!

Mira Škorić ponosna je, ali i veoma zabrinuta za svoju ćerku Milicu koja kao lekar radi u crvenoj zoni kovid bolnice u Batajnici. Osim danonićnih napornih dežurstava ona je, kao i ostalo medicinsko osoblje koje se bori za život obolelih od korone direktno izložena riziku i to Miru jako plaši.

ATA/IMAGES

Posle 15 godina borbe sa rakom!

Njena mezimica ljubav prema medicini nasledila je od svog oca čuvenog hirurga Vase Jeremića. Mira i zgodni lekar koji i danas izgleda kao maneken, bili su u braku deset godina, a posle razvoda on se oženio Bojanom Bajrušević, udovicom Vlade Trefa, reli vozača i kontroverznog biznismena koji je ubijen na parkingu ispred Sava Centra 1997.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Mira Skoric (@miraskoric)

Milica je odrasla uz majku, a Mirina 15-ogodišnja borba sa kancerom nesumnjivo je uticala da je devojčica kao đak generacije odluči da upiše medicinu i završi je sa najvišim ocenama. Sada i te kako pomaže majci da održi imunitet i spreči da se bolest vrati.

Iskreno da vam kažem – ne, ta borba ne prestaje. Ja sam dobro, nikad bolje, ali postoji taj jedan protokol kod onkoloških bolesti. Najviše mrzim rečenicu ja sam pobedio rak, to nikada ne treba da se izgovori jer ta bolest uvek može da se vrati. Ne daj Bože nikom…Ali, idemo dalje, nema stajanja, suočiš se, boriš se –  priznala je Mira svojevreno i dodala da je bolest dugo krila, od svoje porodice da bih ih zaštitila.

mira skoric

IVAN VUČIĆEVIĆ

Miri je u tim najgorim trenucima u pomoć priteklo tek nekoliko kolega. Dragana Mirković  je prva došla u posetu u bolnicu, a uz Miru su bili i Ana Bekuta, Saša Popović i Lepa Brena. I to je to.  Iako je sa Cecom bila dugogodišnja prijateljica razdvojile su se. Priča se da je razlog što je Mira precrtala Cecu bio taj što joj se drugarica nije javila kada joj je majka je preminula 2017. godine od srca i kako kažu, ne namerava da joj oprosti.

Pročitajte: Mira Škorić progovorila o sukobu sa Cecom!

Savet koji spašava život: „Kada ste najzdraviji, tada idite kod doktora!“

Inače, Mira je kao velika estradna zvezda svojom iskrenošću po pitanju bolesti uticala na mnoge žene da prekontrolišu svoje zdravlje i na vreme započnu sa lečenjem. Mira je svesna koliko je preventiva važna i zato otvoreno poručuje:

-Kada ste najzdraviji, tada idite kod doktora. Meni se bolest desila kada sam bila u naponu snage, kada sam mogla da srušim zid – izjavila je svojevremeno ona i priznala da je odbijala da poveruje u dijagnozu kada joj je doktor rekao da ima kancer. Ipak, lečenje je bilo uspešno, Mira je sada zdrava žena koja se redovno kontroliše, a  u kući pored sebe ima najboljeg lekara i ćerku koje je neizmerno voli.

Podsetimo, pevačica je čak četiri puta operisala karcinom i lavovski si borila sa opakom bolešću. Ona je sve izdržala iako je bolest drastično uticala na nju, kao i na njenu porodicu. Pevačica je nedavno izjavila da je ogorčena i šokirana stavom i ponašanjem Rade Manojlović i Milana Stankovića, koji su glavni zagovornici na estradi protiv vakcinacije. Pevačica ističe da je takvo ponašanje nedopustivo i neodgovorno, te da takvim stavom teraju ljude u smrt.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Mira Skoric (@miraskoric)

Pročitajte: Rada Manojlović od skromnog doma napravila vilu! Pogledajte kako je bilo nekad, a kako je sad!

AUTOR: SVET

FOTO: IVAN VUČIĆEVIĆ/ATA/IMAGES/INSTAGRAM