Alexander Dimmi: Uspeh je njegovo drugo ime, krenuo od nule pa stvorio imperiju!

Iako su retkost, ovakvi primeri mogu poslužiti kao šabloni za karijeru kakva vas može dovesti do poslovnog pijedestala! Po ovom šablonu kroz život je koračao Alexander Dimmi i stigao do vrha, a o njegovim uspesima danas bruji Austrija, ali i ostatak Evrope.

Austrijanac srpskog porekla u Beč je došao iz malog srpskog mesta kao četrnaestogodišnjak sa nekoliko ličnih stvari, u malim patikama, ali sa velikim snovima i planovima kojima će iste ostvariti.

Dimmi se školovao i kovao poslovne planove, a novac je počeo da stiže, polako ali sigurno. Kompanija koju je osnovao imala je troje zaposlenih da bi za kratko vreme krenula da se razvija i to vrtoglavom brzinom. Od samog početka, rame uz rame sa Dimmijem stali su sestra Slobodanka Jordaković i dugogodišnji prijatelj Robert Kletzander, današnji Dimmijevi zamenici.

Danas kompanija Hausbetreuung DIMMI GmbH upošljava više stotina ljudi, mahom sa prostora bivše Jugoslavije i slovi za najuspešniju privatnu komunalnu kompaniju u Austriji.
Na više hiljada stambenih i poslovnih objekata u Austriji danas stoje pločice sa logotipom ove kompanije, a iste podrazumevaju da se o čistoći tih objekata brine upravo Dimmijeva kompanija. O njegovim poslovnim uspesima priča se od istoka do zapada, a afinitete prema poslu već pokazuju i njegovi sinovi, jednojajčani blizanci Maximilian i Sebastian.
Pored profesionalne karijere ima i hobi kome posvećuje isto toliko ljubavi i kako sam kaže, muzika je njegova prva ljubav. Iza sebe ima nekoliko veoma uspešnih albuma, visoko-budžetne spotove sa višemilionskim pregledima, brojne fanove, ali i neraskidiva estradna prijateljstva.

Dimmijevi najbolji prijatelji su folk zvezda Dragana Mirković i njen suprug, biznismen Toni Bijelić, a velika prijateljica mu je i Mira Škorić sa kojom je snimio mega-popularnu pesmu “Boli, boli sve”.

Životni moto Alexandra Dimmija ne glasi preko trnja do zvezda, iako je njegov put do uspeha bio popirlično trnovit, Alexander voli da kaže – trudom i radom do zvezda, toga se ceo život pridržava.

Izvor: Press Srbija
Foto: PR

Leave A Reply