EKSKLUZIVNO – Svet Plus na snimanju spota Dejana Matića (foto + video)

Pevač Dejan Matić nedavno je snimio pesmu koja nosi naziv “Preko”, a ovih dana u Austriji je sa ekipom video produkcijje „Royal Films„ snimao i spot za istu.

Elem, za potrebe snimanja spota odabrana je lokacija “Neusiedler See”, najveće stepsko jezero u Evropi sa prosečnom dubinom od samo jednog metra. Jezero Nojsidler prostire se na čak 315 km2, što ga ujedno čini i najvećim jezerom u Srednjoj Evropi, većim delom na teritoriji Austrije, a manjim na mađarskoj strani.

Ekipa je za snimanje odabrala dok kod svetionika u mestu Podersdorf, odakle je pucao pogled ka pučini koja je podsećala na more, samo je zelenkasta boja vode govorila da je reč o jezeru.

Producent Marko Ðurašević je odabrao mesto, a mi smo došli da obiđemo ovaj lokalitet nekoliko dana pre snimanja spota, što je uobičajena praksa u video produkcijama. Tako smo se brzo složili da je ovo odlična lokacija za ovu priču, za ovaj spot, za ovaj scenario i onda smo se dogovorili sa Dekijem koji je lak za saradnju jer je profesionalac čovek“ – rekao je Jovan Peurača, audio-video producent.

Sa Dekijem sarađujem od prošle godine, tačnije od pesme „Deficit“. Danas je snimanje proteklo perfektno, malo smo nervirali producenta, ali imaćemo čega da se sećamo (smeh). Elem, rekli smo mu da Dejan još nije došao, da mu nije rečeno da je danas snimanje, da ćemo izgubiti lokaciju za koju smo imali određeno vreme snimanja i da se vraćamo nazad za Beograd” (smeh) – kroz smeh nam je rekao Miloš Mitrović.

Na setu je vladala opustena i nadasve vesela atmosfera, a onda smo i inače duhovitog Dejana Matića koji je poznat po tome da često prepričava kako svoje, tako i i tuđe smešne anegdote, pitali po čemu će se sećati ovog snimanja.

Taj naš drugar i producent Marko Ðurašević, čovek koji je i radio ovu pesmu, on je imao žarku želju da dođe na snimanje danas, ali kad je došao na mađarsku granicu, ustanovljeno je da mu je istekao pasoš. Uz taj njegov peh, dodatno ga je ekipa “vozila” pričom da do snimanja neće doći, jer se ja ne javljam na telefon. Kada se ta priča slega, onda mu je ekipa koja je ovde, rekla da su skeptični po pitanju kako ću ja da šetam po tom doku, pa usko je i sa jedne i sa druge strane, on me je pozvao i rekao, molim te, ti to izguraj, ja znam da ti to možeš – ja sam rekao nemaš problema, smatraj da je sve završeno. Mene je sve to podsetilo na scenu iz filma “Balkanski špiun” kad Mira Banjac kaže Bati Stojkoviću – “Nisi se valjda kupao u ovo doba?” – a on ogovara “Jesam, kupao sam se” (smeh)” – rekao je Dejan uz osmeh aludirajući na kupalište i novembar mesec.

Tekst za pesmu “Preko” napisao je Rastko Savić, Marko Ðurašević je odradio kompoziciju i aranžman. Inače u spotu se pojavljuje naš mladi glumac Luka Raco, koji se proslavio u serijama “Sinđelići” i “Nemanjići – rađanje kraljevine” i time se na neki način nastavlja priča iz predhodnog spota “Deficit”.

Tematski i tekstualno se pesma možda naslanja na “Deficit”, ali je pesma u totalno u drugom fazonu” – otkrio nam je jos Dejan Matić i eksluzivno za portal Svet Plusa otpevao deo refrena pesme “Preko”.

Poslušajte i recite kako vam se dopada…

EKSKLUZIVNO Svet Plus – Dejan Matić peva deo najnovije pesme koja nosi naziv "Preko". Delić atmosfere sa snimanja spota. Više informacija i fotografija samo u narednom broju nedeljnika Svet VIP i dodatku Svet Plus, kao i na portalu svet-scandal.rs/svetplus

Posted by Svet plus – Osterreich on Уторак, 06. новембар 2018.

LIVE- Dejan Matić – pogledajte delić atmosfere sa snimanja spota za pesmu "Preko". Više informacija i fotografija samo u narednom broju nedeljnika Svet VIP i dodatku Svet Plus, kao i na portalu svet-scandal.rs/svetplus

Posted by Svet plus – Osterreich on Уторак, 06. новембар 2018.

LIVE- Dejan Matić – pogledajte delić atmosfere sa snimanja spota za pesmu "Preko". Više informacija i fotografija samo u narednom broju nedeljnika Svet VIP i dodatku Svet Plus, kao i na portalu svet-scandal.rs/svetplus

Posted by Svet plus – Osterreich on Уторак, 06. новембар 2018.

Više informacija i fotografija samo u štampanom izdanju Svet VIP i dodatku Svet Plus koji je na kioscima od četvrtka 15.11.2018.

Tekst i foto: Svetlana Nenadović Glušac

Leave A Reply