Za njega nema zime: Alen Islamović sam napravio zimnicu! (foto)

Jesen je vreme kad se na pijacma može naći najbolje sezonsko povrće, a na Balkanu je to ujedno i vreme za ostavljanje zimnice.

Tako su u jesen učestale scene u kojima možete videti žene sa prepunim kesama hrskavog povrća, neke i sa džakovima koje vuku muževi, a to je znak da domaćice hrle kućama da pripreme ajvar, turšiju i ostale poslastice karakteristične za naše podnevlje.

Bez obzira na to što je moderno doba donelo industrijsku proizvodnju zimnice koju možete naći na stalažama gotovo svih marketa, ljubitelji zimnice i prirodnih namirnica ni danas ne odustaju od ove divne tradicije koja nas sve podseća i u mislima vraća u detinjstvo.

Toj tradiciji priklonio se i Alen Islamović koji je svojeručno pripremio pecene paprike u ulju sa belim lukom. Naime, popularni roker je ceo proces odradio sam, a to izgleda ovako: oprati papriku, ispeći je na roštilju, oguliti, začiniti i staviti u predhodno pripremljene tegle.

Tim povodom, Alen je rekao: “Paprike su spakirane u tegle, gde staje oko 5-6 paprika. Zadovoljan sam. Možda sutra krenem dalje u istraživanje i pripremanje domaćih zimnica a imam mnogo ideja“.

Bacivši pogled na tegle koje je Alen pripremio jasno je da za legendarnog pevača i njegovu porodicu nema zime…

Teskt: Svetlana Nenadovic Glusac

Foto: Facebook

Leave A Reply